"En aquestes properes setmanes caldrà prendre noves decisions complicades i no exemptes de risc", deia ahir Artur Mas en el missatge de Cap d'Any. Aquesta és la clau. Cal arriscar i cal fer-ho ara perquè, en cas contrari, Catalunya tendirà a desaparèixer de l'agenda internacional. Alguns mitjans importants, com The Economist, ja comencen a considerar que el procés català s'està reconduint cap a una hipotètica devolution que deixaria empantanegada la política catalana durant anys. Hi ha pressa.
Però també hi ha una oportunitat. Com deia el president de la Generalitat, "la unitat és el que més tem l'estat" perquè permet fer visible i explícita la voluntat d'emancipació política de Catalunya. Sense unitat d'acció, som una comunitat autònoma de règim comú. És més, si no hi ha un acord solidíssim serà impensable convocar unes eleccions i, pitjor encara, es farà impossible imaginar un Govern posterior amb marge de maniobra suficient com per buscar suport internacional.
Els 1'9 milions de persones que van votar sí-sí el passat 9-N tenen un objectiu prioritari i molt ambiciós, com és la conformació d'una República Catalana. No es tracta d'unes eleccions autonòmiques, ni tan sols d'un canvi d'hegemonia dins del catalanisme polític. Estem parlant d'una revolució democràtica. No intentar-ho seria infinitament pitjor que perdre.
ARA A PORTADA
Publicat el 30 de desembre de 2014 a les 22:59
Et pot interessar
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Feijóo, després de la imputació de Montoro: «Que s'investigui el que s'hagi d'investigar»
-
Política L'enèsim ajornament de l'oficialitat del català a Europa comença a irritar Espanya
-
Política Espanya persisteix per fer caure el mur contra l'oficialitat del català a Europa