Solidaritat Catalana és un partit espanyolista

Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran fan servir un nom que és propietat, des del 1980, d'un grup de seguidors de Manuel Fraga

Publicat el 23 de juliol de 2010 a les 21:59

Eslògan de Solidaritat Catalana al 1980 Foto: Arxiu ND

 Solidaritat Catalana, el nom que ha adoptat la iniciativa política de Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran, identifica a un partit polític que es va fundar el 4 de febrer de 1980 per tal de presentar-se a les primeres eleccions catalanes després del franquisme. Era la correspondència catalana de l'Aliança Popular de Manuel Fraga i continua vigent, a hores d'ara, com a formació política legal a la Direcció General de Política Interior de Madrid. Té el domicili social a la Gran Via de Carles III, número 130, de Barcelona.

Es dóna la circumstància que, a dia d'avui, els representants legals de Solidaritat Catalana són, entre d'altres, Joan Echevarria Puig, exsogre del mateix Joan Laporta, i Joan Rosell, president de Foment del Treball i patró de la Fundació del FC Barcelona.

Solidaritat Catalana només va obtenir 64 mil vots a les eleccions al Parlament de Catalunya del 20 de març de 1980, un 2'37 per cent que el va deixar com a partit extraparlamentari. Però el nom segueix registrat actualment i, per tant, és impossible d'utilitzar per ningú que no siguin els seus representants legals.