TMB i l'Ajuntament de Barcelona han acordat la cessió a l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona (AMCB) del fons documental de la companyia. Així, passen a ser propietat municipal un conjunt de 1.055 contenidors que guarden documents de més d'un segle i mig d'història del transport públic de Barcelona (1854-1940). Es tracta d'un fons format per documentació en suport paper que inclou el material de les antigues empreses d'autobusos i tramvies absorbides per Transports de Barcelona, així com la de les companyies del Gran Metro i el Transversal -que als anys 50 es van fusionar en Ferrocarril Metropolità de Barcelona- i també la documentació de les societats filials Maquitrans i Urbas.
Segons l'Ajuntament de la capital catalana, la finalitat d'aquesta cessió és assegurar la seva custodia, conservació, consulta i difusió entre els investigadors i tota la ciutadania. Amb anterioritat a la donació, tècnics de l'Arxiu Municipal han tingut accés al fons documental de TMB per realitzar-hi un treball previ d'ordenació, sanejament i selecció del material acumulat. El fruit d'aquest treball és el conjunt de sèries de documents que properament es traslladarà a les dependències de l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona (AMCB), que és el centre responsable de l'ingrés, custòdia, tractament i difusió de la documentació produïda i rebuda pels òrgans de govern i administració de la ciutat de Barcelona des del primer terç del segle XIX fins a l'actualitat.
TMB cedeix el seu fons documental a l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona
El conjunt de 1.055 contenidors guarden documents de més d'un segle i mig d'història del transport públic
Ara a portada
Publicat el 06 d’abril de 2015 a les 17:36
Et pot interessar
-
Política La defensa de la llengua es fa un lloc per Sant Jordi
-
Política Centenars de persones es manifesten al centre de Barcelona en defensa del català: «La nostra llengua no es toca»
-
Política Sant Jordi per la Llengua crida a reactivar el carrer davant la «situació d’emergència lingüística»
-
Política Rodoreda, Candel i un autògraf per salvar l'Espanyol: el primer Sant Jordi del president Illa