Un vídeo rodat a Berlín anima a trencar l'statu quo el 9-N
El vídeo havia de ser part de la campanya de l'ANC pel 9-N, però va ser desestimat per la Secretaria General
ARA A PORTADA
Publicat el 31 d’octubre de 2014 a les 18:27
Comparar la caiguda del mur de Berlín amb el 9-N. Aquest és l'objectiu del video "9-N - El dia que canvia la història" dels cinemastes Isbac Caralt i Jordi Ramoneda per tal de fomentar la participació pel 9-N. La intenció és "fer una crida a la societat civil per canviar l'statu quo", i dir-li que si "anem tots units, ho podem aconseguir".
El vídeo, que havia de ser part de la campanya de l'ANC pel 9-N, va ser descartat per la Secretaria General ja que, com ha explicat Caralt a Nació Digital, "tenia un punt dramàtic que no anava en línia amb l'optimisme dels seus vídeos". L'Assemblea havia donat el vist-i-plau al guió però, en veure'l acabat, va estimar que no el podien penjar amb les seves sigles.
Els autors van tenir l'ajuda d'una petita productora alemanya, a partir de la qual van aconseguir contactar amb la protagonista del vídeo, una actriu local de Berlín. Amb imatges emotives, l'actriu va explicant el que recorda d'aquell 9 de novembre en què va caure el mur. Al final, amb un primer plànol, la dona conclou que "A la vida hi ha situacions en que no se sap quan s'esdevindrà el gran moment... Fins que nosaltres, tots junts, ho fem possible", fent un claríssim símil amb la situació catalana. Caralt explica que una de les dificultats amb què es van trobar és que l'actriu "a vegades no li sortien naturals algunes paraules i les vam haver de canviar".
Avui, l'equip ha començat una intensa xarxa de difusió del vídeo a les xarxes socials per tal de fer-lo rodar i ja acumula centenars de visites al Youtube.
Et pot interessar
-
Política Illa reivindica la policia i la justícia davant el cas Torre Pacheco: «Qui la fa, la paga, sigui qui sigui»
-
Política Elisenda Alamany presenta candidatura per liderar ERC a les municipals del 2027
-
Política El PP celebra el nou ajornament en l’oficialitat del català: «Europa no paga xantatges»
-
Política Collboni envia una carta a 31 alcaldes europeus per demanar-los el suport amb l'oficialitat del català a la UE
-
Política Feijóo, després de la imputació de Montoro: «Que s'investigui el que s'hagi d'investigar»
-
Política L'enèsim ajornament de l'oficialitat del català a Europa comença a irritar Espanya