«Vivim una situació de repressió com la del 1906»

SI commemora a Girona el 106è. aniversari del naixement de la primera Solidaritat Catalana

Publicat el 11 de febrer de 2012 a les 17:22
L'acte de commemoració de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) davant del Teatre Municipal de Girona. Foto: ACN.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha commemorat aquest dissabte el 106è. aniversari de la creació de la Solidaritat Catalana a Girona. El partit ha escollit el mateix dia i la mateixa ciutat on es va formar la primera Solidaritat per destacar que Catalunya viu una situació de "repressió i menyspreu semblant a la del 1906", segons el president de la formació Toni Strubell. "Avui en dia la immersió lingüística està en entredit" i la Generalitat viu "una situació de bancarrota", segons Strubell, assegurant que això demostra que hi han "molts paral·lelismes" entre la Catalunya actual i la de fa més de cent anys.

Strubell ha reiterat que potser ara "no envien militars a tancar redaccions, però sí continuen espoliant el territori físcalment". També ha carregat en contra del president de la Generalitat, Artur Mas, pel "maridatge entre CiU i PP" que creu que suposa "l'inici de la fi de les ambaixades i la projecció exterior de Catalunya, de la societat de benestar catalana i l'ambició pel que fa a l'etiquetatge en català i la llei del cinema".

Strubell també ha reiterat que SI "sortirà al carrer" per donar suport a la concentració que es farà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a Barcelona per defensar "els 30 anys d'immersió lingüística i el futur de la llengua". Segons Strubell, si no es manté una educació en català, la llengua "no té futur".

"Avui dissabte, a Girona, davant el teatre que va veure néixer la Solidaritat de 1906, els de la Solidaritat de 2012 girem els ulls emocionats cap al passat per prendre les nostres coordenades ideològiques i polítiques", ha sentenciat Strubell.

El secretari general del partit, Uriel Bertran, ha recordat davant del Teatre Municipal de Girona com la primera Solidaritat Catalana va ser un "moviment polític que va significar la fi dels partits dinàstics de finals del segle XIX". Segons Bertran , la Solidaritat Catalana del segle XXI s'uneix "per reclamar un pas més per a la independència política".