
Inici d'una de les campanyes de recapte d'aliments del Rebost Solidari Foto: Albert Segura
El Rebost Solidari ha encès els llums vermells d’alerta davant la cronificació del nombre de famílies que reben ajudes per a poder tenir els aliments bàsics a casa. L’entitat assegura que tot i que el volum de famílies que requereixen els seus serveis de bell nou s’ha estabilitzat, preocupa el nombre de persones que no tenen les eines necessàries per deixar-los de demanar.
El servei va obrir portes l’any 2009 com a resultat de la unió d’esforços de 26 entitats laiques i religioses de la ciutat per front a la creixen pobresa de la ciutadania, conseqüència directa de l’enduriment de la crisi econòmica. Des de 2010 fins a 2013 es va passar de 600 a 2.400 famílies ateses, cosa que equival a unes 10.000 persones, aproximadament.
Des de 2013, però, el nombre de famílies no ha crescut pràcticament, però si que s’ha comprovat com les famílies els costa més de recuperar un cert nivell econòmic per deixar de dependre dels serveis que ofereix el Rebost. “La lectura que fem és que no incrementa però s’està cronificant la situació, i amb un numero significant, perquè són massa les famílies que reben l’ajuda”, explica en declaracions a Nació Sabadell Mercè Calvet, directora del Rebost Solidari.
De fet, amb l’objectiu d’obrir portes a una millora de la situació personal, també s’han inclòs en els paquets que s’entreguen de menjar elements d’higiene i cosmètica. “És necessari per intentar recuperar el fil, si es va a una entrevista de feina i no disposes de sabó o no t’has pogut arreglar és un greuge”, afegeix Calvet.
Actualment el Rebost Solidari reparteix unes 1.300 tones de menjar a famílies de tot Sabadell des de la central situada al barri de Torre-romeu.