La Mirada es planta: escola i AFA diuen «no» a la ubicació alternativa

La comunitat educativa qualifica la proposta d'"inviable" i exigeix al govern que no actuï unilateralment

Pancarta a la tanca de La Mirada, ubicada en mòduls
Pancarta a la tanca de La Mirada, ubicada en mòduls | Sergi Baixas
19 de desembre del 2023
Actualitzat a la 13:31h
La Mirada rebutja la ubicació alternativa per a l'escola proposada pel govern de Junts-ERC a l'aparcament de L'Olivera. La direcció del centre -amb el suport de tot el claustre de mestres- i l'AFA han anunciat aquest dimarts que s'oposen a un emplaçament "inviable" que "ni suposa cap benefici pels infants, perjudicaria el barri de Volpelleres i que s'ha fet d'esquena a la comunitat educativa".

A través d'un comunicat al qual ha tingut accés NacióSantCugat, recorden que la ubicació al pàrquing de l'Olivera ja va ser rebutjada per un informe tècnic de l'anterior equip de govern perquè es tracta d'un terreny "exposat a la contaminació"; amb problemàtiques de mobilitat i accessibilitat; i, a dia d'avui, ocupat per un altre centre escolar en funcionament i pels mòduls provisionals en què s'escolaritzen actualment els alumnes de La Mirada a l'espera del nou edifici.

Així, exposen que en cap cas permetran que es facin obres durant la jornada escolar. "Quatre anys de molèsties diàries de pols i soroll per a infants de 3 a 5 anys, afectant greument la seva educació i en perjudici de l'equip docent. Aquesta és una línia vermella que no consentirem que es traspassi", remarquen en el text.

D'altra banda, ambdues parts consideren que l'indret de l'aparcament és "incompatible" amb el projecte educatiu consensuat d'una escola "sana que respira i s'obre a la natura (...) amb un pati de vegetació autòctona, diversa i autosuficient". 

Finalment, insisteixen que aquesta alternativa tampoc seria la més ràpida possible, tot retraient la "intenció d'incomplir" la moció institucional aprovada per unanimitat al passat ple de setembre on es refermava el compromís de construir l'escola amb la "màxima celeritat possible".

Així, desvelen que entre el febrer i març del 2024 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) es pronunciarà respecte a les mesures cautelars apel·lades per l'Ajuntament que, fins ara, mantenen aturat l'inici de les obres. Amb la prèvia del desistiment del recurs presentat pels ecologistes, confien que les cautelars també acabin caient. Amb tot plegat, calculen que aviat es podria reprendre la construcció del centre i tenir-lo enllestit en menys de 18 mesos.

Per tot plegat, l'equip directiu de la mà de les famílies demanen a l'Ajuntament que "no actuï unilateralment" i es mantinguin els plans de construir l'escola al Bosc de Volpelleres.

Comunicat La Mirada Ubicació by Sergi Baixas on Scribd