Se sap que l'estat d'ànim canvia segons les estacions de l'any, els dies de la setmana i fins i tot al llarg del dia. Aquesta darrera variable, però, encara no havia estat ben estudiada, pel qual un equip d'investigadors del Departament de Recerca de Ciències del Comportament i Salut del University College de Londres, al Regne Unit, han avaluat l'associació de l'hora del dia amb la depressió, ansietat, benestar i soledat.
Per a l'estudi, que ha estat publicat a la revista científica BMJ Mental Health, han analitzat dades de49.218 adults seleccionats de l'Estudi Social Covid-19 de la mateixa universitat, que va recollir dades detallades al llarg del temps durant un període de dos anys. La conclusió principal és que, en general, les coses semblen millorar al matí. El benestar hedònic -momentani i concret- i eudemònic -general, sobre la situació vital- presenten més variacions en el temps, mentre que el benestar social -relatiu a la satisfacció de les necessitats humanes- és el més estable.
Així, l'anàlisi de les dades va revelar un patró clar en la salut mental i el benestar autoinformats al llarg del dia: les persones generalment es despertaven al matí sentint-se millor, és a dir amb els símptomes de depressió, ansietat i soledat més baixos. D'altra banda, s'autopercebien més felices, amb una major satisfacció amb la vida i millors qualificacions valuoses.