Cada cop és més habitual trobar hamburgueses vegetals, pollastre per a vegans o salsitxes de frànkfurt adaptades a les dietes sense proteïna animal. Cada cop hi ha més marques i empreses que ho comercialitzen i, més enllà dels supermercats, els restaurants i bars ja ho incorporen a la carta amb normalitat.
A Catalunya hi ha una marca que triomfa. Heura va ser de les primeres a donar-se a conèixer i a poder-se comprar arreu. El pollastre Heura es va fer famós i molta gent, encara que no segueixi una dieta vegana o vegetariana, en consumeix en el seu dia a dia. L'empresa, Heura, es ven com a catalana; i ho és, igual que els seus fundadors. Però el producte que comercialitzen, no.
Aquesta empresa no té fàbriques pròpies i subcontracta la producció a empreses especialitzades d'Espanya i dels Països Baixos, des d'on van començar a importar el "pollastre vegà" que els va conduir a l'èxit. La imitació d'aquesta carn procedeix d'Ojah, una empresa holandesa que el fabrica en diferents formats des del 2010 a partir de l'extrusió humida, que permet crear estructures fibroses a partir de proteïnes vegetals.
Ojah va ser una de les primeres marques a fabricar aliments mitjançant l'extrusió i el 2009 va crear el "pollastre vegà" anomenat Plenti. No es ven al públic directament, sinó que és la base perquè altres empreses creïn els seus propis productes donant-li "caràcter i sabor". I així ho fa Heura des que el CEO i fundador de la companyia catalana, Marc Coloma, va trobar el fabricant holandès el 2017 i es va animar a registrar la marca i importar i produir el producte a l'Estat.