Sanitat limita l'aforament en esdeveniments esportius

El màxim serà de 75% en estadis i de 50% en pavellons, tot i que les comunitats podran decidir si baixen encara més el topall; Catalunya l'havia situat en el 70% tant en exteriors com en interiors

El Camp Nou, en una imatge d'arxiu
El Camp Nou, en una imatge d'arxiu | FCB
29 de desembre del 2022
Actualitzat a les 18:04h
Després d'uns mesos de normalitat pel que fa a la capacitat dels estadis i recintes esportius, torna la reducció d'aforament davant la sisena onada de la Covid. Així ho han acordat el ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, que han situat ara els topalls d'aforament en el 70% en espais exteriors i en el 50% en espais interiors.

Ara bé, cada comunitat autònoma podrà decidir si rebaixa encara més aquest percentatge segons quins siguin els indicadors de la pandèmia. Les noves mesures que va anunciar el Govern la setmana passada marcaven un 70% d'aforament en tots els recintes esportius. El nou acord, per tant, obliga l'executiu català a rebaixar l'aforament en espais interiors, mentre que podrà mantenir el que havia estipulat per a exteriors.

El Consell Interterritorial també ha aprovat escurçar les quarantenes de deu dies a set. El criteri serà aplicable a totes les persones contagiades, també a aquelles que tinguin símptomes, donant per entès que acabat aquest termini la capacitat de contagi haurà disminuït.

Espanya segueix, doncs, les passes de països com els Estats Units -que ha reduït la quarantena a cinc dies- i el Regne Unit, on també s'ha fixat que sigui de set dies. "Hem de guardar un equilibri entre la salut pública, la salut mental i el creixement econòmic", havia apuntat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la compareixença del matí, tot aplanant el terreny per a la decisió.