
Un dels passos davant de la catedral de Tarragona. Foto: TarragonaDiari.cat
Puntualment a les vuit del vespre ha arrencat des de la plaça del Rei tot el seguici que encapçalen els Armats de la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang de nostre Senyor Jesucrist, confraria organitzadora d'aquesta processó, que data de 1758. Prèviament, també els Armats de la Sang s'han encarregat durant la tarda de la recollida dels misteris, un solemne acte d'acompanyament de la vintena de passos que participen a la processó per concentrar-los a la plaça del Rei abans de la sortida.
La processó del Sant Enterrament de Tarragona compta amb la participació directa de més de 4.000 persones. Des de l'any 2000 està considerada per la Generalitat de Catalunya festa patrimonial d'interès nacional, i tot el conjunt de la Setmana Santa de Tarragona és, des de 2009, festa tradicional d'interès nacional.

Alguns dels passos han hagut de passar la ITV enguany. Foto: TarragonaDiari.cat
Els penitents i les dotze confraries segueixen un estricte ordre que ve marcat per la tradició i els confrares s'encarreguen de transportar els passos que simbolitzen diversos episodis de la passió i la mort de Jesucrist. La processó ha seguit un llarg recorregut pel casc antic i també ha passat per la Rambla Nova, un dels trams en què s'habiliten cadires que es poden llogar per fer el seguiment més còmode. En aquest punt de la processó del Sant Enterrament també els Armats fan passades especials.
L'ITV dels passos
Els passos de la Setmana Santa tarragonina han estat aquest any protagonistes per ser requerits a passar una revisió abans de sortir al carrer. Tot i que les mateixes confraries es feien càrrec de la posada a punt dels passos, ara és de compliment obligatori amb el Pla d'Autoprotecció aprovat per l'Associació de Confraries. Cal revisar, per exemple, els frens i la direcció dels passos que porten rodes o s'ha de dur un extintor perquè, en dur espelmes, bateries i llums, cal preveure incidents amb el foc.
Altres actes
Els actes de la Setmana Santa tarragonina continuen demà dissabte amb la processó de la Soledat, la tradicional cantada de caramelles, o la vetlla pasqual que se celebrarà a dos quarts d'onze de la nit a totes les parròquies de la ciutat.