El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquesta tarda el perllongament de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat a Terrassa, que entrarà en funcionament poc després de les quatre de la matinada del dimecres. El nou tram té una longitud de quatre quilòmetres i discorre des de l'estació Rambla, final de trajecte actual, fins al barri de Can Roca, al nord de la ciutat.
Avui ha nascut una nova Terrassa, amb l'entrada en funcionament de les tres noves estacions, Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides. Es tracta de l'obra pública més important que s'ha fet mai a la història de la ciutat.
Artur Mas, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, la major part dels 27 regidors, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el president de FGC, Enric Ticó, el tinent d’alcalde Marc Armengol, l'exalcalde Pere Navarro, altres autoritats catalanes, egarenques i del Vallès Occidental han fet un recorregut inaugural, en uns vagons atapeïts. El metro els ha portat des de Nacions Unides fins Vallparadís Universitat, on s'han fet els parlaments de rigor, en un ambient força calorós. A fora, al Parc, un munió de gent els esperava.
El perllongament ha costat 401 milions d'euros i comporta una millora notable en la mobilitat en transport públic a Terrassa i el seu entorn i en la seva connexió amb Barcelona i l'àrea metropolitana.
En el seu parlament, Artur Mas ha demanat perdó als veïns pels 12 anys que han durat les obres però ha recordat que s'han fet en plena crisi i que la Generalitat ha prioritzat els metros de Terrassa i de Sabadell abans que altres obres del país. En aquest sentit, ha dit que quan van arribar al Govern, aquesta actuació va ser una de les que estava projecta o iniciada "i depenia del crèdit". Ha afirmat que llavors es va tancar l'aixeta del crèdit i van haver de prioritzar.
Ha afegit que Terrassa i Sabadell són "un pulmó industrial" i que per això calia prioritzar la inversió en infraestructures en aquesta zona, cosa que ha assegurat que no ha entès el govern espanyol, a qui ha acusat de fer inversions "de dubtosa eficiència". En aquest sentit, ha posat com exemple la construcció d'estacions d'AVE "on no hi ha un mínim de demanda" i no fer-les en altres llocs on sí que existeix aquesta demanda, com és el cas de Catalunya i la seva xarxa de Rodalies.
En la seva intervenció, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha remarcat que és un moment molt especial i esperat, un dia que marcarà "el futur de Terrassa" i que contribuirà a fer una ciutat millor que "es posa a les vies del segle XXI". Ha assegurat que "revolucionarà" la mobilitat a la ciutat i que ha de servir per millorar la mobilitat dels ciutadans, descongestionar vies de trànsit i aconseguir altres beneficis per a la ciutat. "Tenim una gran oportunitat de donar un salt endavant", ha clos.
El conseller Vila ha reblat que és la culminació d'un procés d'anys, ha demanat disculpes per les molèsties i ha afirmat que l'obra demostra la voluntat de la Generalitat per la mobilitat sostenible.
Terrassa inaugura el perllongament de la línia d'FGC després de dotze anys d'obres
El primer tren amb passatgers circularà per les vies poc després de les quatre de la matinada de dimecres 29 de juliol
Ara a portada
Publicat el 28 de juliol de 2015 a les 19:21
Et pot interessar
-
Societat Pas endavant amb el català d'una de les marques de cotxes més importants del món
-
Societat El temps d'aquest dijous 24 d'abril: es manté l'ambient assolellat
-
Societat Multes de fins a 250 euros per fer servir el mòbil amb volum al transport públic de Portugal
-
Societat Tanca un històric col·legi català amb 106 anys d'història