La decisió de realitzar el cribratge en aquest municipi ha vingut determinada per criteris epidemiològics. L'acció s'ha coordinat des del Servei Català de la Salut, l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord, i el Consorci Sanitari del Maresme. També s’ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Mataró, del centre comercial i de voluntaris d’Open Arms.Avui hem fet més de 3.000
— Alba Vergés Bosch 🎗 (@albaverges) October 17, 2020
PCR en un dispositiu especial@de cribratge al centre comercial Mataró Parc. Era el primer cop que fèiem un cribratge massiu en un centre comercial i uns 100 professionals hi han treballat tot el dia. Continuem fent accions per intentar frenar el virus pic.twitter.com/OMhUMPf4j5
Les proves s'han iniciat al voltant de dos quarts d'onze del matí i han finalitzat a les vuit del vespre. Gairebé un centenar de persones hi han treballat durant tot el dia, tan professionals sanitaris i administratius com aquells que han participat en el muntatge del dispositiu i en la gestió de cues.
Tot plegat per poder fer el màxim de proves a la població a partir de setze anys que es trobava al centre comercial. A tots ells se'ls ha ofert - de manera voluntària i gratuïta - si volien fer-se la PCR.
L'acció de cribratge ha requerit una complexa organització a diversos nivells, tant pel que fa al muntatge i preparació de l’espai (així com la posterior neteja), com a la coordinació de tots els professionals i la logística que requereix dotar el dispositiu i gestionar la recollida i entrega de mostres als laboratoris. En aquest cas també ha estat molt important la implicació dels dos laboratoris que analitzaran les mostres, el de l'Hospital Germans Trias i el del Banc de Sang i Teixits.
Les persones que s’han fet la prova podran consultar-ne el resultat en un termini aproximat de 48 hores. A més, es contactarà per telèfon amb els casos positius i s’enviarà un missatge de text als casos negatius que tinguin signat el consentiment.
[plantillacoronavirus]