
Sant Esteve de les Roures al ''Polònia'' Foto: Polònia
Després de setmanes d'èxit a la xarxa, ha fet el salt a la televisió i ha arribat al Polònia de TV3. En format de sèrie, el programa de sàtira política retrata un poble ple d'independentistes, membres dels CDR, que volen fer "còctels molotov" i "posar bombes als peatges". Ho podeu veure aquí:
Ja us heu enganxat a la nova sèrie de @tv3cat? #SantEsteveDeLesRoures #PolòniaTV3 pic.twitter.com/CdSqzYJ6r7
— Polònia (@poloniatv3) April 26, 2018
Un fenòmen a la xarxa
Aquest municipi fantasma s'ha convertit en un autèntic fenòmen a la xarxa. Els usuaris, en un clar gest de fer mofa de la Guàrdia Civil, han creat l'ajuntament i partits polítics, CDR, escoles i universitats, associacions diverses, servei de rodalies, hostpitals, un tanatori... I fins i tot el mateix cos de la Guàrdia Civil de Sant Esteve de les Roures. De fet, fer el recompte de quantes entitats o associacions té aquest "poble" és una tasca complexa. L'escriptor Quim Monzó va fer la petició a l'"Ajuntament", que no va saber què respondre.
L'article que el poble té a la Viquipèdia fa un llistat aproximat (cada dia poden aparèixer nous perfils a la xarxa) de les organitzacions del poble. En total, n'hi ha més de 80 entre institucions, partits, comerços, espais d'oci... Tot plegat com si es tractés d'un poble real.I tant @QuimMonzo ! Només hi ha un problema: a l'Ajuntament també ens hem perdut😅 https://t.co/xSCWcCn5Pt
— Ajuntament de Sant Esteve de les Roures (@st_esteveroures) 17 d’abril de 2018
Per si tot això no fos prou, la mateixa benemèrita va donar ales a la paròdia interactuant-hi a través de Twitter. En concret, el perfil oficial de la Guàrdia Civil va respondre una piulada de l'Ajuntament de Sant Esteve de les Roures que compartia un vídeo d'agents disparant contra immigrants. "Des d'un compe oficial? Representen els seus ciutadans parlant de falsos impactes que no apareixen en cap autòpsia? No es deu haver equivocat el community manager?", deia la Guàrdia Civil. La (nova) pífia de la benemèrita va provocar les burles de xarxa i va impulsar de nou aquest poble cada vegada més real, almenys a Twitter.

Agents de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l'1-O a la Ràpita. Foto: Sofia Cabanes