Poques infusions com la de malva tenen tantes propietats juntes amb una sola substància. A banda del seu aroma i sabor, la malva ajuda a perdre pes i a eliminar problemes digestius. També alleugereix el dolor de gola i és previsora amb les infeccions bucodentals.
Això passa perquè té tres propietats principals. Per una part els antioxidants, que endarrereix el deteriorament de les cèl·lules. Per una altra, té propietats antimicrobianes, que és capaç d'inhibir el desenvolupament de diferents microorganismes. I finalment, és antiinflamatòria prevenint la inflamació de teixits.
La composició de la malva es basa en flavonoides i fenòlics, que ajuden a prevenir problemes digestius i tenen capacitats desinflamatòries, tan cutànies -amb aplicació directa sobre la pell-, com internes. La seva infusió té un alt contingut de vitamines A, B i C, i sals minerals com el calci o el potassi. La seva flor també té propietats hidratants i és activador natural del col·lagen.
El calci redueix la pressió arterial, que consumit amb vitamina D, que també té la malva, encara millora. El potassi és un mineral molt necessari per al nostre cos, que en necessita molta més quantitat que d'altres micronutrients. La malva es pot obtenir en herboristeries.
Aquesta és la infusió que ajuda a perdre pes, desinflama i va bé per a la digestió
La malva és antioxidant, antimicrobiana i antiinflamatòria, alleugereix el dolor de gola i és previsora amb les infeccions bucodentals
ARA A PORTADA
Publicat el 18 de febrer de 2024 a les 14:48
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 13:37
Et pot interessar
-
Alimentació Com preparar un rom cremat com el que feien els avis per celebrar la revetlla a la catalana
-
Alimentació L’aliat inesperat per envellir millor, segons un estudi amb 30 anys de dades
-
Alimentació La fruita que podria ser la millor per cuidar el cor, segons un estudi
-
Alimentació Una copa de vi negre i un tros de xocolata cada dia? Una fórmula que la ciència avala per viure més
-
Alimentació Com fer una pizza deliciosa a una paella: el millor truc del cuiner Jordi Cruz
-
Alimentació Com fer la coca de Sant Joan a casa i triomfar amb aquestes postres tradicionals de Catalunya