De fàcil preparació: cinc còctels ideals per refrescar-se a l'estiu

Visitem cinc països a través de cinc begudes alcohòliques: Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i els Estats Units

Un mojito, en una imatge d'arxiu
Un mojito, en una imatge d'arxiu | Pexels
Redacció
06 d'agost de 2024, 20:47
Actualitzat: 20:47h

És estiu i fa molta calor. Per aquells afortunats que tenen uns dies de vacances que millor que refrescar-se de totes les maneres possibles. En aquest sentit, no hi ha situació més idíl·lica que descansar i oblidar-nos de les nostres obligacions amb un còctel ben refrescant a la mà. 

Per això, hem fet un recull de receptes de cinc còctels d'arreu del món -Cuba, Puerto Rico, Brasil, Mèxic i els Estats Units- que us podeu preparar fàcilment a casa i amb els quals us refrescareu durant les vacances estivals.

Mojito

Primera parada: Cuba. Per fer un bon mojito és important fer servir un bon rom. També necessitarem unes branques de menta. Alerta!, no hi ha mojito sense menta! La llima també és important, i no es pot substituir per llimona, perquè canvia molt el gust. 

Ingredients per a un got de mojito cubà:
 - 2 branques de menta
 - 2 cullerades de sucre
 - El suc d'una llima
 - 45 ml (més o menys) de rom blanc
 - Gel picat o triturat
 - Soda o aigua amb gas fins a omplir 2/3 del got

Preparació:
Talleu les llimes per la meitat i espremeu-les en un got. Afegiu dues tasses de sucre i barregeu bé. Afegiu la menta al got, sencera, i n'espremeu les branques amb una cullera per alliberar els olis essencials de la menta.

Poseu el gel picat dins del got fins a la meitat més o menys. Afegiu la soda fins a omplir uns 2/3 del got. Ara hi poseu el rom. Primer la quantitat indicada i després si cal l'augmenteu, això va a gustos. Ho barregeu tot bé i ho decoreu amb unes fulles de menta. Llest!

Sex on the beach

Segona parada: Miami. Aquest és un dels còctels que prepara Tom Cruise a la pel·lícula Cocktail. Està fet sobre una base de vodka i encara que n'hi ha moltes versions us donem la recepta de la International Bartenders Association.

Ingredients:
- 50 ml de vodka
- 30 ml de licor de préssec
- 1/2 got de suc de taronja
- 10 ml de suc de nabius o per suc de granadina
- Gel

Preparació:
Aboquem el vodka a la coctelera, hi afegim el licor de préssec i el suc de taronja, i per acabar, el suc de nabius. Cal barrejar-ho bé i servir-ho molt fred en una copa ampla. Podeu posar-hi gel picat. Podeu fer variacions pel que fa al licor i el suc, amb suc de pinya o licor de maduixa, per exemple.

Caipirinha

Tercera parada: Brasil. Hi ha diverses teories sobre l'origen de la caipirinha. La més acceptada diu que es va crear al Brasil, a Sao Paulo, l'any 1918. Que tot va començar amb una versió anterior a la caipirinha actual, feta de llimona, all i mel i que servia per als malalts de l'anomenada grip espanyola. També s'hi posava cachaça (aiguardent de canya del Brasil) per accelerar l'efecte terapèutic. Es diu que més endavant es va deixar de posar-hi all i mel i que només hi va quedar la llimona i el licor, que és com coneixem actualment la caipirinha.

Ingredients per a una persona:
- 1 llimona o llima espremuda
- 2 culleradetes de sucre
- Entre 30 i 60 ml de cachaça (depèn del tipus de cachaça perquè la proporció alcohòlica varia, no totes són iguals. Si no sabeu la proporció feu provatures fins que tingueu la proporció d'alcohol que a vosaltres us agrada).
- Gel

Preparació:
Renteu la llimona o la llima i la separem per grills. Poseu els trossos en un got gros, de boca ampla, i hi afegiu el sucre. Per tal que la llimona deixi anar suc i es barregi amb el sucre l'espremeu amb una mà de morter. Hi afegiu la cachaça. Els trossos de la llimona han de quedar al fons del got perquè us vagin aromatitzant la beguda. Hi afegiu el gel i llest.

Pinya "colada"

Quarta parada: Puerto Rico. Un còctel clàssic que no passa de moda. Originari de San Juan de Puerto Rico, es va crear durant la dècada dels cinquanta.

Ingredients per a dues persones:
- 1 part de rom blanc
- 3 parts de suc de pinya
- 1 part de llet de coco
- Menta
- Gel

Preparació:
Poseu les fulles de menta en un morter. Afegiu el sucre i aixafeu-ho tot. Poseu-hi el rom, barregeu-ho bé i reserveu. Després piqueu el gel amb una picadora de gel. Per una altra banda, barregeu la llet de coco i el suc de pinya. Col·loqueu en una copa el gel picat, aboqueu la barreja de rom amb la menta i després la llet amb el suc. Ja la podeu servir!

Margarita

Cinquena i última parada: Mèxic. Segons l'Associació Internacional de Bàrmans aquesta és la recepta estàndard.

Ingredients:
 - 50% tequila
 - 29% Triple Sec, o Curaçao, o Cointreau
 - 21% de suc fresc de llima o llimona
 - Gel

Preparació:
Es fa a la coctelera. Afegiu gel picat i tots els ingredients, removeu-ho per refredar-ho. Serviu-la amb una copa ben freda. Prèviament, impregneu el voltant de la copa amb llimona i sal. Per decorar-ho podeu poseu una rodanxa de llima a la copa.