Nadal és temps de retrobades, de família, d'alegria, de regals... i de menjar. De menjar molt i molts dies seguits. Es trenquen totes les rutines i el cos se'n ressent. I és que menjar més de l'habitual i productes fora de la nostra dieta ens deixa un cos inflat i sensació de pesadesa.
Sigui el mateix dia o els dies posteriors, una infusió pot ser la nostra aliada. A més, si n'escollim una de flor de Jamaica, els beneficis són encara majors. Es tracta d'una infusió que es pot prendre tant freda com calenta, ideal per a qualsevol època de l'any, i que aporta diversos beneficis.
"Aquest te és conegut per moltes cultures com un remei per calmar els trastorns nerviosos, l'insomni, els problemes cardíacs moderats, disminuir la inflamació, accelerar el metabolisme i reduir la pressió arterial", assegura la nutricionista Laura Parada. I són les seves propietats antiinflamatòries les que són efectives pel seu "efecte digestiu".
Rica en ferro i vitamina C, minerals i antioxidants com els polifenols, prendre-la després de les menjades llargues és perfecte per aprofitar els seus efectes i combatre l'acidesagàstrica o els gasos.
Com la resta, es prepara amb aigua calenta a la qual, un cop comença a bullir, s'hi afegeixen les flors de Jamaica i es retira del foc. S'ha de deixar reposar durant deu minuts i posteriorment es cola perquè les flors no caiguin a la tassa de beure. L'experta recomana mitja tassa de flors per cada dos litres d'aigua i no prendre'n més de dues al dia.
Si es vol alguna alternativa a les flors de Jamaica, les infusions de gingebre també són ideals per les propietats antiinflamatòries que tenen. Així com la camamilla, el te verd o les infusions de menta.