L'aliment que convé menjar els dies abans de la menstruació per combatre'n els efectes

Una nutricionista destaca que una dieta especial permet reduir la sensació de fatiga i minimitzar la caiguda dels nivells d'estrògens i progesterona

  • Una persona amb dolor per la menstruació, en una imatge d'arxiu -
Publicat el 11 d’abril de 2025 a les 10:17

La menstruació provoca una evident pèrdua de sang i canvis hormonals que s'expressen en forma de manca d'energia i fatiga en moltes persones. Això es deu a la pèrdua de ferro, essencial per a la producció d'hemoglobina, que transporta l'oxigen per l'organisme, pel qual els músculs i el cervell en reben menys de l'habitual. També a la caiguda dels nivells d'estrògens i progesterona, hormones estretament relacionades amb l'energia.

Per això, convé preparar-se i protegir-se contra aquests efectes. La nutricionista Sandra Moñino, especialista en inflamació, ha explicat al pòdcast Con gengibre y limón que és molt important incloure peix a la dieta, sobretot els dies previs a la menstruació. Concretament, recomana les sardines, les anxoves i la cavalla per l'alt contingut en omega-3, que alleugereix el dolor per malalties inflamatòries.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Con jengibre y limón Podcast (@conjengibreylimonpodcast)

A més, l'omega-3 contribueix a la producció de serotonina, coneguda popularment com l'hormona de la felicitat. A més, l'experta subratlla que és important incrementar el consum de ferro i vitamina C, així com reduir el de sucre. També ajuda l'activitat física, que pot ser de menor intensitat per adaptar-se als canvis físics per la menstruació.