L'hort del mes: fruites i verdures del juliol

Amb el pic de l’estiu, el juliol ens porta una explosió de sabors: fruites sucoses com la síndria i el préssec, o verdures plenes de color com el tomàquet, el pebrot i el carbassó

  • L'hort del mes: fruites i verdures del juliol -
Publicat el 29 de juny de 2025 a les 13:00

Benvinguts a L’hort del mes, una secció pensada per reconnectar amb el ritme natural de la terra. Cada mes, t’oferirem una guia pràctica amb les fruites i verdures de temporada, consells de compra i una recepta suggerida per inspirar-te a cuinar amb el que realment toca. Perquè menjar de temporada no és només més sostenible: és més econòmic, més gustós i més saludable.

Acompanya’ns al llarg de l’any per descobrir què ens regala cada mes l’hort, amb idees per omplir el cistell amb sentit i transformar-ho en plats senzills, saborosos i plens de vida. Comencem pel mes de juliol, un dels més generosos de l’any. El sol escalfa i l’hort ens regala una explosió de sabors, colors i textures perfectes per menjar fresc i saludable.

🍉 Fruites de temporada al juliol

Fruites refrescants ideals per combatre la calor.

  • Síndria i meló: grans protagonistes de l’estiu.
  • Préssec, nectarina i albercoc: dolços i madurs.
  • Cirera: tot i que s'acaba la temporada, encara en queden de disponibles.
  • Gerds i mores: ideals per postres i esmorzars.

 

🥒 Verdures i hortalisses de juliol

L'estiu és la millor època de l'any a l'hort, s'omple de color i ofereix múltiples opcions.

  • Tomàquet, cogombre i carbassó: imprescindibles.
  • Albergínia i pebrot: per rostir o fer al forn.
  • Mongeta tendra: ara sí, tendres i sense fils.
  • Enciams i bledes: fulles verdes per a amanides i guarnicions.

 

👩‍🍳 La recepta del mes

Amb la calor d'estiu no hi ha res millor que una bona amanida refrescant. Així que comencem el juliol amb la recepta d'amanida de meló, pernil i ruca.

Quins ingredients necessitem per a 4 persones?

  • 1 meló petit tallat a daus
  • 150 g de pernil serrà en tires fines
  • Ruca fresca
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

Com ho preparem?

  1. Barreja el meló amb la ruca.
  2. Afegeix el pernil serrà per sobre.
  3. Amanir amb oli, sal i pebre.
  4. Serveix. El resultat: una amanida refrescant i molt fàcil.