Les patates són un aliment deliciós, nutritiu i molt versàtil, ja que es poden preparar de moltes maneres diferents i permeten fer plats molt variats. A més, tenen nombrosos beneficis per a la salut: són riques en fibra, vitamines i minerals. Tot això fa que s'hagin convertit en indispensables a la nostra dieta. Ara bé, tot i que poden durar mesos a casa, s'han de saber conservar perquè no es facin malbé.
I és que si no es mantenen en les condicions adequades, és molt habitual que al cap de pocs dies hi hagi l'aparició de certs brots en la pell. En aquell moment ens sorgeix el dubte de si és comestible o no, tot i que la majoria de persones el que fan es anar tallant quirúrgicament cada petita part i es mengen la patata.
Doncs bé, el nutricionista Pablo Ojeda ha posat el límit al consum de la patata. Al programa Más Vale Tarde de La Sexta, l'especialista va explicar que, si no hi ha massa brots, en principi no hi ha un risc massa gran. Ara bé, si en algun d'aquests brots apareix una petita flor, és del tot recomanable no menjar-se la patata i tirar-la immediatament a les escombraries.
Quin és el motiu? Doncs que en el moment en què comencen a florir els brots, la patata sencera "ja està contaminada". "Això no s'ha de menjar mai", continuava el nutricionista, que assegurava que tallar els brots no serveix de res en aquestes circumstàncies. Ojeda també ha advertit dels riscos de menjar-se la patata amb pell, tot demanant que es cuini adequadament per eliminar els possibles bacteris.