Amb pell o sense?: així és com s'ha de menjar el préssec perquè sigui més sa

Es tracta d'una de les fruites més consumides i compta amb diversos beneficis per a la salut, entre els quals hi ha una bona digestió i el reforç de la vista

Els préssecs, més sans amb pell
Els préssecs, més sans amb pell | LuAnn Hunt / Unsplash
Redacció
21 d'octubre de 2024, 10:23

De fruites n'hi ha moltes i cadascú té les seves preferències, però el préssec és sense dubte un dels més consumits a Catalunya. Com passa amb moltes fruites, també es pot elaborar de moltes maneres, però a les persones que se'l mengen directament pot ser que els sorgeixi un dubte. S'ha de menjar amb pell o s'ha de pelar?

Doncs un estudi publicat a la Current Research in Food Science ha analitzat les pells de diferents fruites, entre les quals hi ha el préssec, i ha revelat que en aquesta part exterior s'hi concentra una bona font d'antioxidants, fins i tot més que en la mateixa polpa o en les llavors. Per aquest motiu, els investigadors recomanen menjar-se la fruita amb pell per extraure'n els màxims beneficis per a la salut.

Ara bé, una de les preocupacions de molts consumidors fa referència a l'ús de pesticides en fruites i verdures, destinats al control de plagues. En aquest sentit, si es vol menjar la fruita amb pell, la recomanació és rentar-la amb aigua temperada almenys durant un minut sencer. 

Encara pel que fa als préssecs, cal recordar que són unes fruites amb gran quantitat d'aigua i de fibra, cosa que és positiva per a la digestió i per a la flora intestinal. Per altra banda, aquesta fruita també és bona per a la salut ocular, ja que ajuda a evitar la formació de cataractes. Importants també són els seus efectes a l'hora de prevenir a hipertensió arterial i malalties degeneratives.