L'únic fruit sec que no es pot vendre natural perquè seria tòxic

Els estàndards internacionals de control de qualitat i de seguretat alimentària obliguen a garantir que aquest producte sigui processat abans d'arribar al mercat

Un pot amb diferents classes de fruits secs
Un pot amb diferents classes de fruits secs | Jess Loiterton / Pexels
Redacció
14 de gener de 2025, 09:24
Actualitzat: 18:09h

Els fruits secs se'ns presenten com uns aliments molt sans, amb grans propietats per al nostre organisme. La recomanació és que es consumeixen de manera crua o natural, ja que altres versiones processades, siguin torrades o fregides, comptes amb altres components que fan que no siguin tan saludables.

Però existeix un fruit sec que s'ha de processar incondicionalment abans de portar-lo als supermercats, ja que del contrari seria natural, però seria tòxic. Es tracta dels anacards, que encara que semblin naturals quan els comprem, realment han estat modificats per eliminar una substància no comestible.

Un dels productors de fruits secs més importants de l'Estat explica que la llavor de l'anacard es desenvolupa dins d'una closca que conté oli fenòlic, una substància no apte per al consum humà i perjudicial per a la salut, ja que conté cardol i àcid anacàrdic.

Per altra banda, el líquid de la closca de l'anacard és una de les poques resines naturals que són altament resistents a la calor i que es fa servir amb fins industrials. Alguns d'aquests usos són per a la fabricació de sistemes de frens, pintura, lubricants, ciment, medicaments o fungicides. Per altra banda, l'anacard conté anacardium, un component destinat a tractar trastorns dermatològics.

En qualsevol cas, cal deixar clar que la toxicitat de l'anacard no ha de ser una preocupació per als consumidors. Els estàndards internacionals de control de qualitat i de seguretat alimentària obliguen a garantir que els anacards siguin processats degudament abans de ser distribuïts al mercat.