El llac de Constança està travessat pel riu Rin. Situat a 395 metres sobre el mar, és el tercer llac més gros de l'Europa central, després del Balaton i el llac Léman. És unes quantes coses més, el llac de Constança! El dipòsit d'aigua potable més gros del continent europeu, o el lloc des d'on va sortir el primer vol de dirigible l'any 1900, per exemple. Una de les peculiaritats més originals d'aquesta gran bassa d'aigua que alleta el sud-est d'Alemanya és la seva propietat. No en té, tècnicament.
El llac té dues parts principals, connectades pel Rin. D'una banda, la zona superior, l'Obersee, i de l'altra, la zona inferior, L'Untersee. La seva ubicació geogràfica fa que tingui encara més fronteres que zones: Alemanya, Suïssa i Àustria. Aquesta situació fa que no hi hagi fronteres i que l'aigua sigui territori de ningú, tècnicament.
Això és un fenomen peculiar en un món dividit per fronteres polítiques que apliquen unes determinades normes segons qui el controli, tal com explica el creador de contingut Tom Scott al seu canal de Youtube. "Hi ha les aigües internacionals o l'Antàrtida, que són casos peculiars. O un territori de l'Àfrica que cap dels dos països a qui pot pertànyer vol reconèixer, però això del llac Constança és insòlit".
Cadascú dels tres actors té una idea diferent de com s'hauria de repartir. Suïssa considera que hauria de dividir-se entre ells i Alemanya, i que el país austríac en retingués una petita part. Àustria aposta per un condomini dels tres països per igual: si entres en la regió ho fas als tres estats alhora. En canvi, Alemanya no té una posició tan definida. Això pot generar conflictes en el dia a dia. I si algú neix al mig del llac? I si hi ha un assassinat. La resposta del creador de contingut és: I què si no ho sabem d'entrada. "Cada cas es pot resoldre per separat, sense haver d'establir-ho prèviament en cap tractat".