Ets una persona que li costa dormir i acaba passant hores en vetlla abans d'adormir-se? Podria ser una bona notícia. Un estudi recent de l'Imperial College de Londres ha explicat que les persones que estan més actives els vespres podrien ser més àgils mentalment que la resta.
Aquest estudi ha analitzat els cronotipus, les personalitats de les persones que es basen en quins són els seus horaris i en quin moment rendeixen millor i han determinat aquesta característica de les persones anomenada mussols, les que estan més actives a les nits.
Així doncs, aquest estudi determina que les persones que es desenvolupen millor en hores nocturnes poden obtenir millors resultats en proves cognitives que no pas les persones que tendeixen a ser més actives els matins. Hi ha una diferència notable, apunta l'estudi. Dels dos grups que es van analitzar, en un les persones nocturnes van treure un 7,5% més de puntuació i en l'altre grup un 13% més.
També influeix l'edat i les hores de son
L'estudi també ha agafat com a variable el nombre d'hores que es dormen, i s'ha determinat que dormir entre 7 i 9 hores cada nit pot estar vinculat a un millor desenvolupament. Pel que fa a les edats, les dones grans, especialment amb alguna patologia com angina, hipertensió o diabetis tenien un rendiment cognitiu inferior.
Aquest estudi ressalta que els hàbits de son són innats i que canviar-los és molt complicat. Ara bé, recomanen conèixer el nostre cronotipus, adaptar-nos-hi i mantenir entre 7 i 9 hores de son cada nit per rendir al nostre màxim.