Els malsons són un dels components més molestos de l'hora d'anar a dormir. Per una banda, ens poden ajudar a identificar si estem en una situació d'estrès o de malestar a la vida real, però també afecten negativament com descansem. Tenir malsons és normal, però tots som igual de propensos a tenir-ne?
Segons un estudi de la Universitat Incarnate Word (Texas, Estats Units) no. Un grup d'investigadors han publicat un paper on asseguren que hi ha determinats trets psicològics que ens poden fer més propensos a tenir malsons. Així ho publiquen a la revista Dreaming en què ho vinculen amb els problemes de salut mental. Els quatre trets que destaquen són els transtorns d'ansietat, de depressió d'estrès i tenir un estat mental dèbil.
A la investigació, on hi han participat 116 estudiants de psicologia d'una universitat dels Estats Units, se'ls ha fet una enquesta per examinar la freqüència dels malsons en quatre aspectes: el neuroticisme, la propensió a tenir-ne, els límits psicològics poc amples i la sensibilitat del processament sensorial.
Els investigadors van confirmar que, qui té més malsons també és més probable que tingui una divisió més prima de les diferències experiències mentals que registra en el dia a dia. Tindrà més emocions negatives i, a més, les experimentarà de maneres més diverses que qui no té tanta propensió, assegura un dels investigadors. En resum: hi ha persones que, quan els hi passa una experiència negativa, se'ls hi propaga de manera més extensa que genera una tempesta d'imatges perturbadores en els somnis.