Què és el «bento» i per què és una bona alternativa a la carmanyola?

Les "bento boxes", típiques de la tradició japonesa, presenten avantatges pràctics i estètics

Una 'bento box'
Una 'bento box' | Pexels
Redacció
22 de setembre de 2024, 13:22

La globalització té conseqüències positives i negatives per a la humanitat, però és indiscutible que l'accés a la pràctica totalitat de cultures és un privilegi. Art, coneixement, tradicions. Tot a l'abast de la mà. També estris totalment normals i quotidians a l'altra banda del globus, però que a Catalunya i al món occidental són desconeguts. És el cas del "bento".

Tradicionalment, és un àpat preparat per emportar molt comú a la cuina japonesa que conté arròs o fideus (carbohidrats), peix, carn o tofu (proteïnes), i gyozes, edamame, kimtxi o wakame (verdures). Es tracta, llavors, d'un àpat saludable i equilibrat especialment dirigit als infants.

Si bé, la utilitat principal per a la població occidental és el seu envàs. La seva mida compacta i la seva compartimentació fan de les bento boxes una opció a tenir en compte per substituir la carmanyola. Els seus compartiments s'apilen i s'ajusten de manera estanca uns sobre els altres. A més, els seus dissenys, estils, formes i decoracions les fan molt atractives.