Sense salut no hi ha vida. Per tenir una vida plena hem d'intentar adequar els nostres hàbits per tal d'estar tan saludables com sigui possible. Hi ha problemes de salut que no podem evitar, però d'altres que sí. O com a mínim, podem intentar que no es produeixin. Un d'ells és el càncer. Tot i haver-hi molts factors que influeixen -molts dels quals no es troben al nostre abast- podem millorar la nostra alimentació per reduir el risc de patir càncer de pròstata, el més comú entre els homes. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat investigadors de la Facultat de Medicina d'UCLA. El doctor William Aronson, part de l'equip de la investigació, explica que "hem descobert que petits canvis a la dieta poden retardar el creixement del càncer i ampliar el temps fins que aquest es converteixi en molt perillós". De les coses que destaquen és que s'ha de tenir una dieta baixa en omega-6 i alta en omega-3.
Com podem aconseguir-ho? Doncs bé, els aliments amb molta omega-6 són els fregits o processats. Per tant, si els reduïm també reduïm al risc d'aquest tipus de càncer. Pel que fa a l'omega-3, molts peixos la contenen. És per això que afegir-la a l'alimentació juntament amb l'eliminació dels ultraprocessats és una molt bona manera de cuidar-se.
La investigació, que ha durat un any, va demanar a molts homes que augmentessin l'omega-3 i reduïssin l'omega-6. Després, van comparar l'inici amb el final a través de l'índex que KI-67, el qual indica el risc. Van confirmar que havien tingut una disminució d'un 15% de les possibilitats de desenvolupar un càncer de pròstata. Malgrat que consideren que no és un estudi en ferm i que hi ha molts altres factors que poden provocar el càncer, és un bon punt de partida per explorar la relació entre l'alimentació i el càncer.