La poma és una de les fruites més populars. No poden faltar a cap llar per les seves propietats, com l'alt contingut de fibra, fitoquímics i vitamina C; però també perquè aguanten millor que la majoria el pas del temps. Si bé, sovint no es conserven com caldria, ja que s'opta per desar-les a la nevera o al fruiter a temperatura ambient.
I és que la millor alternativa és congelar-les. Per fer-ho correctament, primer s'han de netejar i tallar-les en rodanxes. Aleshores, cal guardar-les en un recipient amb 250 mil·lilitres d'aigua i afegir-hi una mica de suc de llimona. Finalment, cal treure les rodanxes, assecar-les i dipositar-les al congelador dins una bossa de plàstic.
D'aquesta manera, les pomes poden durar mesos abans de consumir-les i sense que el gust es vegi perjudicat. Sí que pot canviar la textura, que pot tornar-se més suau. Sigui com sigui, així la fruita no s'oxidarà i les seves propietats naturals romandran com el primer dia.