La Cobla Berga Jove grava un CD de sardanes per la Coronació de Queralt

El disc es presentarà i posarà a la venda el dia 3 de setembre al Teatre Municipal de Berga | Joan Serra afirma que els membres de la cobla tenen ganes de fer altres coses, a part de sardanes

Cristina Prat
12 de juliol del 2016
Cobla Berga Jove.
Cobla Berga Jove.
La Cobla Berga Jove gravarà aquesta setmana un disc de sardanes amb motius queraltins. El CD es presentarà i posarà a la venda el dia 3 de setembre en un concert al Teatre Municipal de Berga. 

Joan Serra, president de la Cobla Berga Jove ha explicat a NacióBerguedà que el grup inicialment només havia de fer un concert de les sardanes d'estrenes de Queralt. Aviat però, es van adonar que la quantitat de peces musicals era molt gran i van acceptar la proposta del membre de la Colla Sardanista Cim d'Estela, Pere Artigas, d'enregistrar un CD amb totes les sardanes. Aquest doncs, serà el primer CD del jove grup que va nèixer l'any 2014. Segons Serra, la gravació del CD "és una bona oportunitat i entra en el projecte dels músics de fer altres coses a part de tocar sardanes".

El concert de presentació del disc es farà el dia 3 de setembre a les 18.00 hores al Teatre Municipal de Berga. L'acte estarà organitzat per l'Associació de Veins de la Valldan i també comptarà amb la col·laboració de Queralt 2016.

Altres actes de la Cobla Berga Jove

Aquest dissabte, la Cobla tocarà amb la Principal de la Bisbal a Artès. Segons Serra, aquest acte "serà una mica especial" perquè es farà el concert de celebració dels 50 anys de l'Associació Sardanista d'Artés amb un concert a dues cobles. 

A més, Serra ha destacat la progressió que ha fet el grup durant els seus dos anys de vida. Així, ha explicat que durant l'any 2015 la Cobla va fer al voltant de 20 actuacions. "Per ser una Cobla nova i tenint en compte la competència que hi ha en aquest sector, el resultat és satisfactori", ha destacat. Aquest any, el grup també porta un bon ritme d'actuacions i preveu acabar-lo amb unes 25. Serra ha assegurat, però, que el que més els interessa és que durant aquests dos anys han estat fent "coses diferents". Entre aquestes, ha volgut destacar la col·laboració de l'any passat amb Roger Mas, un petit concert amb la Polifònica de Puig-Reig o l'organització d'un propi concert al Teatre Municipal de Berga celebrant els deu anys de la declaració de la Patum com Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. 

El president de la Cobla ha assegurat que de cara el 2017, aquesta també té pensat preparar altres actes que no estan relacionats únicament amb les sardanes.  
Arxivat a