Aquest dissabte, però, els de la camisa blau marí han fet cor fort i, malgrat el desnivell del terra i la pressió d'actuar amb colles de gran trajectòria com els Castellers de la Vila de Gràcia o la Colla Jove Xiquets de Tarragona, han blindat tres castells ferms, amb què han igualat la millor actuació de l'any passat, precisament, la darrera dels Quatre Fuets del 2015.
Els Castellers de Berga han portat a la plaça un 4 de 7 amb agulla en la primera ronda. Un castell, segons ha explicat a NacióBerguedà el cap de colla, Joan Farguell, que ja van assegurar en l'última diada a Puig-reig. A partir d'aquí, han descarregat amb èxit el 5 de 7 i, finalment, un 7 de 7 que s'ha portat a terme sense problemes. Malgrat ser, aquest darrer, el castell considerat de més dificultat, la gran quantitat de castellers ha permès crear una pinya sòlida i segura i, en aquest punt, ha remarcat el cap de colla, el 5 de 7 ha tornat a ser el castell de més dificultat tècnica.

Els Castellers de Gràcia a la diada dels Quatre Fuets Foto: Aida Morales.
El futur de la colla berguedana
El futur dels Castellers de Berga, ha explicat el cap de colla, és continuar treballant perquè el grup creixi. “És un peix que es mossega la cua”, ha afirmat, ja que com més recolzament tingui la colla, més castells de gamma alta es podran portar a terme. Ara, però, tocarà continuar treballant, sobretot, perquè queda tota una temporada per endavant.

Diada dels Quatre Fuets amb l'equip de govern i regidors al darrere. Foto: Aida Morales.
L'objectiu dels berguedans, doncs, és arribar a la torre de 7, un castell que encara no s'ha fet mai i que té una gran dificultat tècnica. “Aquest castell no avisa, si no la tens perfecte, el tant per cent de caigudes és altíssim”, ha declarat. Per portar-la a terme, però, caldrà assajar molt la torre de 6 i, a partir d'aquí, continuar avançant.
Pel que fa a la resposta berguedana, Farguell ha afirmat que estan “molt contents”, ja que la gent ha omplert la plaça i ha gaudit. Això, ha dit, és una de les voluntats dels Castellers de Berga; anar fent “passes de formiga” i que, finalment, els berguedans s'impliquin “socialment però també castellerament”.

Els Castellers de Berga celebrant la diada dels Quatre Fuets. Foto: Aida Morales.