A més, i respecte de l'Ajuntament, se l'instava a no establir cap mena de conveni o acord amb institucions o empreses israelianes que no acatessin el dret internacional o el dret a l'autodeterminació palestí, i es demanava que els productes que provinguessin d'empreses israelianes que no condemnessin aquests fets, anessin sent substituïts progressivament. Un "boicot", però, que no ha agradat a la majoria de grups que, o s'han posicionat en contra de la moció o s'han abstingut.
"Aquest tema sempre m'ha fascinat, i la capacitat que té de transformar la gent", ha declarat el regidor convergent Antoni Biarnés. Durant el seu discurs, ha lamentat que el problema sempre es tracti com si fos "blanc o negre" i que les persones es tornin "hooligans", deixant de banda que, en els dos bàndols, hi ha situacions "indignants".

El regidor convergent Antoni Biarnés explicant la seva visió sobre Israel i Palestina. Foto: Aida Morales.
Per a Biarnés, els fets que s'exposen en aquesta moció, totalment condemnables, deixen, però, de banda els fets també condemnables que passen a l'altra: "Si comencem a repartir patents de bons o dolents, segur que no anem enlloc, perquè aquesta és la política que s'ha seguit en els últims 50 anys". Per això, ha dit, CiU ha votat en contra, ja que no considera que sigui una solució oportuna.
Pel que fa a la resta de formacions, la seva posició ha estat la de l'abstenció. Segons la republicana Ermínia Altarriba, el "boicot" no és la solució, mentre que la socialista Rosalia Monroy ha considerat que no és una moció determinant per a l'Ajuntament de Berga, ja que aquest hi podrà fer poc. L'únic regidor ecosocialista, Joan Torres, que podia decantar la balança, finalment també s'ha abstingut.