Desacord i retrets entorn les ajudes públiques a les escoles concertades

Tots els grups de l'oposició han votat a favor de la moció presentada per CDC

Cristina Prat
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 22:02h
El grup municipal de CDC de Berga
El grup municipal de CDC de Berga | Cristina Prat
La polèmica iniciada després que l'equip de govern de la CUP hagi deixat fora d'un pla pilot de millora postural les escoles concertades de la ciutat ha generat debat, desacord i retrets al ple municipal d'aquest dijous, arran de la queixa de l'escola Vedruna i del posicionament a favor de la decisió d'aquesta, per part dels principals grups de l'oposició. 

El grup municipal de CDC de Berga ha presentat al ple d'aquest dijous, una moció per tal de garantir que tots els infants de la ciutat “per igual” puguin participar en el projecte pilot de salut postural que promou el Consell Comarcal del Berguedà, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga

El regidor convergent, Ramon Minoves ha exposat que la qüestió que es planteja "és una discriminació d'oportunitats" i ha demanat que "no es descrimini als nens i nenes segons l'escola on estan inscrits". 

El grup d'ERC, per la seva banda, ha explicat que han intentat actuar de mediadors entre els dos actors implicats, és a dir, l'Ajuntament i l'escola Vedruna de Berga. El regidor Jordi Pujals ha lamentat que no s'hagi estudiat la seva proposta, que era adquirir les alces com a béns de l'Ajuntament i que no s'hagi pogut arribar a una solució. "Vostès s'han tancat en banda i no s'han mogut de la seva posició inicial. Això és una falta de cultura política i democràtica", ha sentenciat Pujals. 
 

Ple municipal de Berga aquest dijous al vespre Foto: Cristina Prat


Els republicans han acabant votant a favor de la moció, tot i que han presentat esmenes, ja que creuen que la iniciativa en qüestió és un projecte de salut amb un factor social i cooperativista al darrere. L'altra esmena que han presentat és que l'equip de govern busqui més partides pressupostàries per a les escoles públiques del Berguedà. 

El regidor d'Educació, Eloi Escútia ha respòs als regidors de CDC i ERC exposant que les escoles concertades i privades tenen una doble xarxa de finançament a la qual ells s'oposen: "La nostra política és que no existeixi aquesta doble xarxa, és el nostre posicionament ideològic". I ha tornat a deixar clar que la seva opinió entorn el finançament de les alces no ha canviat, ja que l'equip de govern defensa l'impuls o finançament dels projectes de ciutat, i que en aquest cas concret no ho és, ja que es tracta de finançar material. A més, Escútia ha afegit que el projecte ja està finançat amb un 75% de fons públics. 

La moció s'ha acabat aprovant amb els vots a favor dels grups municipals de CDC, ERC, PSC i ICV, tot i els vots en contra de la CUP. 






 
Arxivat a