L'Ajuntament de Berga aprova la Relació de Llocs de Treball esperada des de fa 40 anys

La Generalitat cedeix l'edifici dels antics Jutjats al consistori per a usos municipals

Publicat el 05 de febrer de 2015 a les 23:26
Actualitzat el 06 de febrer de 2015 a les 11:26

El regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Berga, Ramon Bajona Foto: Aida Morales


Tots els grups polítics de l'Ajuntament de Berga han aprovat aquest dijous al Ple municipal l'esperat document de Relació de Llocs de Treball, que posa les bases de l'ordenació del personal del consistori, amb funcions, descripció del lloc de feina i escala administrativa, entre d'altres. Un instrument tècnic que, segons ha reconegut el mateix equip de govern, feia més de 40 anys que s'esperava i que, d'altra banda, era obligatori per llei. 

Aquesta ordenació, segons ha explicat el regidor de Recursos Humans, Ramon Bajona, ha estat consensuada en una mesa de negociació amb tècnics i sindicats, un procés que “no ha sigut fàcil”, tot i que ha acabat acatant "forçosament”. D'aquesta manera, ha remarcat, s'ha pogut aprovar la base d'una eina que s'haurà de continuar perfilant, ja que “s'ha de completar l'aspecte de les retribucions”, entre d'altres.

“Pensava que acabaria de regidora sense tenir-lo”, ha bromejat Anna Maria Guijarro, de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que ho ha considerat un “tema de voluntat política”. Per a ella, aquest informe es podia haver fet molt abans, tot i que, finalment, ha acabat valorant positivament que s'hagi materialitzat. Una felicitació i una crítica que ha compartit el regidor del Partit Popular català (PPC), Joan Antoni López Noguera, que ha recordat que, si s'hagués fet quan tocava, “moltes de les situacions en les quals es troba l'Ajuntament de Berga a nivell de gestió, no hi serien”. D'altra banda, la regidora del grup no adscrit Impuls pel Berguedà, Ermínia Altarriba, també ha criticat la demora, que ha considerat en clau electoralista: “Ho han fet al final de legislatura perquè no hi havia més remei”.  

Concessió de la Font Negra

Pel que fa a la sol·licitud d'extinció de la concessió del berenador de la Font Negra de Berga, l'alcalde de la ciutat, Juli Gendrau, ha exposat que el consistori està en negociacions perquè aquesta no es produeixi. En aquest sentit, ha assegurat que l'Ajuntament està complint els termes de la concessió i que, els problemes actuals són un “tema d'interpretacions del contracte”, com indiquen els informes tècnics.

 
Una valoració que la majoria de regidors han compartit, tot i que tant el PP com Impuls han volgut deixar palesa la mala praxi del consistori berguedà davant de qualsevol de les concessions que ha gestionat. “Vull recordar que totes les concessions que s'han fet públiques a l'Ajuntament han acabat com el Rosari de l'Aurora”, ha declarat López Noguera que, precisament, ha recordat el cas de Ràdio Berga, Inberga Tur o el Tossalet. Per la seva part, Altarriba -el grup de la qual ha votat en contra- ho ha considerat un “despropòsit” i ha denunciat que els contractes es compleixin quan convé. 

Edifici dels jutjats i moció de la CUP

El Ple municipal d'aquest dijous també ha aprovat per majoria i l'abstenció del PP l'acceptació de la cessió per part de la Generalitat de l'antic edifici dels Jutjats, situat al carrer Gran Via 33. En aquest cas, el consistori ja va afirmar que s'utilitzarien les instal·lacions per a activitats municipals, donant suport a algunes regidories que mancaven d'espais útils. Una decisió ben valorada per la majoria dels grups que, malgrat tot, han volgut precisar alguns detalls de la cessió. 

 
En primer lloc, i segons ha manifestat Francesc Ribera, l'Ajuntament ha de valorar l'estat d'abandonament de l'edifici. En aquest sentit, ha considerat important calcular les despeses de millora i manteniment que, tal i com ha remarcat, no consten als pressupostos. En la mateixa línia, López Noguera ha afirmat que hauria de ser la Generalitat, qui cedís l'edifici “en condicions òptimes”, al que Gendrau ha respost: “Compleix les condicions”. L'alcalde també ha precisat que qualsevol obra de millora es podria portar a terme a través de subvencions de la Diputació.

Pel que fa a la moció que la CUP  ha presentat per tal de donar suport a una futura Llei del Sistema Educatiu, i contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) i la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), s'ha rebutjat amb els vots en contra de CiU i el PP.