La campanya persegueix l'objectiu de conscienciar les administracions locals del Berguedà, Moianès, Osona i Ripollès de la necessitat de treballar en aquest àmbit. Per això, se'ls ha demanat fer possible que els equips esportius locals es facin una fotografia amb la bandera LGTB; i s'ha instat consistoris i clubs a compartir les imatges a les xarxes socials amb les etiquetes #EsportLGTB i #EsportsenseLGTBfòbia.
També s'ha sol·licitat als ajuntaments penjar als pavellons el cartell commemoratiu que s'ha creat per a la campanya i passar-hi una falca d'àudio de sensibilització abans dels partits. Tant la falca com el cartell han de recordar al públic que, en cas de patir o presenciar qualsevol tipus d'agressió o discriminació per raó d'orientació sexual o identitat de gènere, cal actuar i denunciar-ho al Servei d’Atenció Integral LGTB.
En total, s'han adherit a la campanya més de 30 municipis, que s'han compromès a fer difusió de la commemoració a través dels canals de comunicació municipals, dels cartells i de la falca d'àudio.
L'Associació LGTB Talcomsom ha volgut mencionar especialment l'Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola, que tot i no tenir equips esportius al municipi s'ha volgut adherir a la campanya.
Entre els dies 14 i 23 de febrer els diversos equips que s'han adherit a la campanya aniran
penjant les fotografies amb la bandera de l'arc iris a les xarxes, acompanyant-les de les etiquetes #EsportLGTB i #EsportsenseLGTBfòbia.
Berga se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia a l'esport (19 de febrer) per promoure una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació i/o violència per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere #19F #LGTBIfòbia pic.twitter.com/2wOAPgpvVA
— Ajuntament de Berga (@AjuntamentBerga) February 19, 2020
19 DE FEBRER DIA CONTRA LA LGTBIfòbia A L'ESPORT