El Cicle de Cinema Social Fixa't de Berga bat rècord d'entrades

El públic considera adequat el canvi d'espai al Pavelló de Suècia

Publicat el 01 de desembre de 2014 a les 18:02

Valoracions de les pel·lícules Foto: Fixa't


Cap de les anteriors edicions del Cicle de Cinema Social Fixa't de Berga havia tingut l'èxit d'enguany. Potser per la seva consolidació, per una major publicitat o pel nom i el reconeixement artístic i cultural que està adquirint, aquest any s'han arribat a les 374 entrades venudes, 45 més que l'any passat, i registrant les millors dades de participació de la seva història.

Se n'ha fet, doncs, una valoració molt positiva, que ha acabat d'arrodonir-se amb l'opinió molt favorable de tots els assistents. En aquest cas, i com a novetats d'enguany, el Cicle es traslladava al Pavelló de Suècia i tenia previst arribar a un públic més ample mitjançant una campanya de seguiment i presència a les xarxes socials. A través d'aquests mitjans, els organitzadors buscaven establir un major feed back amb el públic, conèixer en profunditat l'opinió de la pel·lícula i exercir la tasca pedagògica tant important que permeten aquests tipus de films de caire social. 

Concretament, el Fixa't va reproduir quatre pel·lícules triades especialment per a l'ocasió, i que traslladaven i feien empatitzar el públic amb la necessitat d'assolir major cohesió social, entendre el camí cap a la vellesa, els drets de les dones, de la infància o el fet d'encaixar en una nova cultura sense perdre els orígens. Es va projectar Amerrika, de Cherien Dabis; Nebraska, d'Alexander Payner; Rebelde, de Kim Nguyen, i El Cairo 678, de Mahamed Diap. Totes, acompanyades d'un tast específic de la cultura tractada. 

 
El cicle ha anat tan bé, que una de les poques demandes que ha tingut ha estat la necessitat d'allargar-lo, ja que el públic l'ha concebut com un punt de coneixement mutu i d'aproximació a temes socials complexos. En aquest sentit, l'organització ha mostrat la seva clara voluntat per continuar amb aquest projecte, ja que és una “eina potent per sensibilitzar la ciutadania” i no suposa cap despesa extra per a l'administració. 

El Fixa't Jove es consolida

La tercera edició del Fixa't Jove ha complementat la línia empresa pel seu predecessor. Un total de 400 alumnes de 3r d'ESO dels instituts del Berguedà hi han passat i n'han fet una valoració molt positiva. La pel·lícula projectada aquest any ha estat Oriente es Oriente, que ha servit per reflexionar sobre la convivència i l'adaptació al país d'acollida.

Per altra banda, el visionat ha estat complementat pel teatre fòrum Mustafà és al replà, des d'on s'ha treballat la discriminació, el racisme i els rumors que envolten la immigració.