El Consell Comarcal posa en marxa una web per vendre els tiquets del servei de bus per Patum

Josep Lara i Abel Garcia estimen que els usuaris augmentin per aquesta facilitat

24 de maig del 2023
Actualitzat el 25 de maig a les 9:09h
Abel Garcia i Josep Lara, presenten la nova plataforma per comprar els tiquets del bus de Patum
Abel Garcia i Josep Lara, presenten la nova plataforma per comprar els tiquets del bus de Patum | Lídia López
El Consell Comarcal del Berguedà (CCB) posa en marxa enguany una plataforma web per posar a la venda els tiquets pel servei de bus durant els dies de Patum. Tradicionalment, els interessats en fer ús d'aquest recurs, s'havien de dirigir a l'Ajuntament del seu municipi i adquirir els tiquets físicament. Ara, el sistema es posa al dia per tal de facilitar l'accés a "un dels serveis més demandats pels familiars dels joves de fora de Berga" i que els aporta "la tranquil·litat d'un recurs públic, segur i regulat".

Així ho ha exposat el president del Consell Comarcal, Josep Lara, qui s'ha mostrat "molt content" per l'avenç, recordant que aquesta iniciativa va sorgir de forma particular per part de l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, es va anar ampliant a altres municipis de l'Alt Berguedà, fins a centralitzar-se des de l'ens comarcal. En la mateixa línia, el conseller comarcal de Joventut i Mobilitat, Abel Garcia, ha augurat un increment de l'ús d'aquest servei precisament per aquesta millor accessibilitat: "Molts joves estan fora durant la setmana i no podien desplaçar-se al consistori en el seu horari d'atenció, i ara els podran comprar quan vulguin". En concret, els tiquets es poden comprar fins al diumenge, 4 de juny.

Segons han detallat Lara i Garcia, l'any passat van viatjar amb els busos de Patum uns 1.200 joves. Aquest 2023, els busos funcionaran entre dimecres i dissabte, consolidant-se la data del divendres incorporada l'any passat amb motiu dels concerts. Una altra novetat d'enguany és que se suma al servei l'Espunyola, passant a un total de 17 els municipis que es beneficien d'aquest recurs. De fet, per primera vegada, s'han interessat a formar part del circuit des de l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, petició que no s'ha pogut cobrir pel fet que el servei es regula a través del sistema de transport públic de la comarca ja concessionat.

El preu dels tiquets és de tres euros per dia (trajecte d'anada i tornada), un cost "simbòlic", segons el conseller, ja que la inversió global pel servei és de 25.000 euros. El punt de tornada de totes les línies és la plaça Gernika a les 05.00 hores, excepte el divendres, que la tornada és a les 03.00 hores. Amb tot, Lara i Garcia han reivindicat que el recurs és "un dels serveis bandera del Consell Comarcal", a través del qual "es reivindica una comarca cohesionada", i no només en benefici dels joves, sinó per "posar el focus en reduir la sinistralitat i les conductes de risc a la carretera".