El Consell fa canvis al porta a porta per les festes de Nadal

Es recomana als comerços que treguin els cubells al carrer una o dues hores abans que comenci la recollida i que després els tornin a entrar per evitar que "hi hagi cubells al carrer durant dies"

Redacció
13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:38h
Recollida porta  a porta.
Recollida porta a porta. | Pilar Màrquez Ambròs
El Consell Comarcal del Berguedà planteja lleugers canvis en els dies i horaris de recollida de residus amb el nou sistema porta a porta en alguns municipis de la comarca per les festes de Nadal. Segons fonts del Consell, les modificacions s'apliquen "per permetre als treballadors conciliar amb les seves famílies en dies molt assenyalats" i, al mateix temps, "donar el millor servei a la població, tenint present que durant aquestes dates es genera molt més volum en algunes fraccions concretes". 

Hi haurà modificacions d'horaris en quatre municipis. 
 
Gironella Els dilluns 24 i 31 de desembre, en comptes de començar la recollida a les 10 de la nit, es començarà a les 12 del migdia. La resta de dies, sense variacions.
 
Puig-reig – Dissabte 5 de gener de 2019, en comptes de començar la recollida a les 10 de la nit, començarà a les 6 del matí. Es poden treure els cubells, divendres 4 de gener, a la nit. Els altres dies, sense variacions.
 
Casserres – La recollida de la resta del dimarts 25 de desembre no es farà i passa al dijous 27, a la mateixa hora. Els altres dies, tot igual.
 
Olvan – La recollida de la resta del dimarts 1 no es farà i passa al dijous 3 de gener, a la mateixa hora. Els altres dies, tot igual.
 
A Avià, Vilada, La Pobla de Lillet, Bagà, Guardiola de Berguedà, Sant Julià de Cerdanyola i Cercs, els horaris i dies de recollida no varien. Però sí que s’afegeix una recollida domèstica de resta el dimarts 18 de desembre.
 
Tampoc no varien els dies i horaris en el cas de Berga. El dia de Nadal es recull orgànica i paper com cada dimarts; per Sant Esteve es recull la resta com cada dimecres; i dijous 27 es recull orgànica i envasos com cada dijous.

A la capital del Berguedà sí que varia  la recollida comercial de la tarda i nit de Reis: en comptes de fer-se el dissabte 5 de gener a partir de les 2 del migdia, aquesta recollida comercial de paper-cartó i orgànica s’avança al divendres 4, a partir de les 10 de la nit.
 
Es recomana, sobretot en el cas de la recollida comercial, que els establiments treguin els cubells al carrer una o dues hores abans que comenci la recollida i que els tornin a entrar un cop feta aquesta, sempre que sigui possible. Evitant aixì que hi hagi cubells al carrer durant dies, sobretot en dies festius. 

Més contenidors de paper i cartró a les illes
 
A més a més, conscients que durant les festes les llars generen un volum més alt de paper i cartró, fonts del consell comarcal també avancen que es reforçaran les illes d'emergència "amb més contenidors d'aquesta fracció".