Joan Ferrer rebrà el premi d’honor de la cultura berguedana

El Consell Comarcal lliurarà els tercers premis de cultura, el 5 de desembre, al Convent de Sant Francesc

02 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:32h
El pintor Joan Ferrer al Convent de Sant Francesc.
El pintor Joan Ferrer al Convent de Sant Francesc. | CC Berguedà
El pintor Joan Ferrer rebrà el premi d'honor de la cultura berguedana 2020. El Consell Comarcal lliurarà la tercera edició dels premis de cultura, el 5 de desembre, al Convent de Sant Francesc de Berga. Aquests premis, segons ha destacat el Consell en un comunicat, tenen com a objectiu "potenciar els difusors culturals de la comarca", "impulsar la creació artística d'artistes berguedans" i "reconèixer públicament a persones i/o col·lectius amb trajectòries rellevants en el camp de la cultura". 

La convocatòria i la gala de lliurament d'enguany s'han anat endarrerint degut a les afectacions de la Covid-19. D'aquesta manera l'acte del dissabte 5 de desembre, també serà adaptat a les mesures del moment i, per això, s'ha pensat en un format que es podrà seguir en directe per Televisió del Berguedà. Està previst que l'acte tingui l'assistència restringida a familiars de la persona galardonada amb el premi d'honor, representants del Consell Comarcal del Berguedà i membres de les candidatures d'altres categories. 

Les bases, la convocatòria i tota la documentació es pot trobar a www.bergueda.cat/premiscultura2020. El termini de presentació de candidatures finalitza el 29 de novembre. Els premis s'estructuren en tres categories:

- Premi d'honor de la cultura berguedana. Es premia la trajectòria d'una persona amb un bagatge cultural irrefutable. El premi consisteix amb el reconeixement públic, un trofeu recordatori de l'efemèride i una campanya de difusió de l'obra i/o trajectòria de la persona o entitat premiades. Enguany el sistema de presentació de candidatures ha variat respecte altres anys, i el premi d'honor s'ha escollit a proposta del Consell Comarcal del Berguedà.

- Premi a la promoció cultural. Es premia a les entitats, col·lectius i/o persones que hagin realitzat projectes de promoció i difusió cultural d'interès. El premi consisteix en una dotació econòmica de 750 euros.

- Premi a la creació artística. Es premia als/les creadors/es que hagin realitzat projectes artístics amb projecció. El premi consisteix en una dotació econòmica de 750 euros. 

En la primera edició, el 2018, es va lliurar el premi d'honor a Mossèn Ramon Viladés, mentre que l'Agrupació Teatral la Farsa va rebre el premi a la difusió cultural i la Melanzana Ensemble va obtenir el de la creació artística. L'any 2019, Mossèn Climent Forner va ser el galardonat amb el premi d'honor. La Closca va guanya el premi a la difusió cultural i Nil Safont el de la creació artística.

El reconeixement a la trajectòria vital de Joan Ferrer arriba poc més d'un any després que  l'exposició antològica "El tacte de la llum", que en resseguia la vida com a artista des dels anys 60, aconseguís l'escalf del públic i la crítica al recuperat convent de Sant Francesc de Berga. El 19 de setembre de 2019 Joan Ferrer repassava la seva experiència vital en una extensa entrevista amb NacióBerguedà
Arxivat a