Segons denuncien els anarcosindicalistes, la convocatòria d'eleccions tenia múltiples irregularitats en el cens de treballadores i en el calendari, fins al punt que les candidatures s'havien de presentar d'un dia per un altre i tot seguit votar, i que les treballadores afiliades a la CGT no havien estat informades del procés electoral. En total, s'havien de triar tres delegats. En el preavís electoral constava que l'empresa tenia 11 treballadores donades d'alta, però a les eleccions n'estaven convocades 44.
Unes irregularitats que continuen
Cal tenir en compte que a conseqüència de la denúncia de la CGT Berguedà a la Inspecció de Treball el 20 d'agost de 2018, se n'ha derivat un informe que constata que 52 treballadores de Monserveis (Solubages, SL) no estaven donades d'alta a la Seguretat Social i 30 d'elles no tenien autorització administrativa per residir o treballar a l'estat espanyol. La CGT s'ha reunit amb una dotzena de treballadores i assegura que "hores d'ara, Monserveis continua explotant persones sense estar donades d'alta a la Seguretat Social i sense permís de treball i residència". A les que sí que estan donades d'alta, "l'empresa les fa fes moltes més hores que les que tenen al contracte i es troben en categories inferiors a les que els pertocaria".

Enganxada de cartells i pintades a Monserveis Berga durant la manifestació feminista del passat mes de març. Foto: Pilar Màrquez Ambròs
A partir de l'informe de la primera inspecció, quatre dones han pogut iniciar els tràmits per tenir els papers per arrelament laboral, i amb les denúncies que la CGT ha presentat aquest passat setembre, dues més els obtindran. La CGT ha presentat sis denúncies a Inspecció del Treball i dues més als jutjats, per la situació de les treballadores.
Des del passat mes d'octubre la CGT ha creat una secció sindicat a l'empresa i ha estat degudament comunicada a la seva administració.