La Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà celebra els 50 anys amb un programa especial en directe

L'entitat avança que la llar-residència El Blat obrirà portes els dies vinents i s'inaugurarà formalment l'1 d'abril, comptant amb la presència del conseller de Drets Socials

Redacció
14 de març del 2023
Ester Comellas, Cecília Camprubí, Èric Calderer, Josep Lara i Bernat Girabal
Ester Comellas, Cecília Camprubí, Èric Calderer, Josep Lara i Bernat Girabal | Consell Comarcal del Berguedà
Televisió del Berguedà emetrà un programa en directe dedicat als 50 anys de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà. Serà el diumenge, 26 de març, a partir de les 20.00 hores, i estarà dirigit i presentat per Èric Calderer. Així ho han explicat la presidenta i gerent de la Fundació, Cecília Camprubí i Ester Comellas, que s'han mostrat satisfetes pel que serà "una oportunitat més per acompanyar a la Fundació en aquesta celebració tan important i emotiva".

Segons han detallat des de l'organització, el programa estarà amenitzat per entitats de la comarca, com és el cas dels Castellers de Berga. A més, en alguns casos, també comptaran amb la col·laboració de persones usuàries de la Fundació. D'altra banda, s'aprofitarà per destacar diferents figures, persones i històries que han contribuït al fet que la Fundació continuï viva i tal com es coneix avui dia.

Tanmateix, des de la Fundació han escollit el dia d'avui per fer pública la jornada per la significació de la data, ja que tal com han recordat, "avui, 14 de març, fa dos anys que es va emetre per Televisió del Berguedà el programa de recaptació de fons per a la Fundació". No obstant això, les representants de la presidenta i la gerent han fet èmfasi en el fet que "el programa d’enguany no és de recaptació, sinó de celebració". Així, refent l’eslògan, s'ha escollit anomenar l'acció Enganxa’t als 50.
 

Canvi de nom

En el marc del programa especial d'aniversari, la Fundació farà públic el seu canvi de nom, pel fet que "l’actual ha quedat obsolet i és irrespectuós pel col·lectiu que atén". El canvi de nom, segons exposen, s’ha decidit després de "diverses jornades creatives amb persones del Berguedà", així com amb professionals, usuaris i famílies de la Fundació. En la votació definitiva, hi van participar gairebé 600 persones en 48 hores.

És per aquest  motiu que la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà anima al públic a no perdre's "aquest programa tan especial i emocionant", que promet "ser ple de sorpreses i moments inoblidables". El programa està organitzat per Televisió del Berguedà i la Fundació, i està subvencionat pel Consell Comarcal del Berguedà.


Inauguració d'El Blat

Paral·lelament, la Fundació ha informat de la pròxima obertura de la llar-residència d’El Blat, concebuda com un nou lloc per viure amb autonomia per a persones amb diversitat funcional. L'edifici, ubicat a Terradelles, ha estat dissenyat per proporcionar als seus residents "un espai còmode, segur i accessible per viure i gaudir de la seva vida amb la màxima independència". El nou establiment disposa, de moment, de 14 places públiques i compta amb instal·lacions i serveis que "s'adapten a les necessitats dels seus residents".
 
La inauguració d’El Blat serà l'1 d’abril a les 10.00 hores, i comptarà amb la presència del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, així com dels diversos professionals de la Fundació, les persones usuàries que entraran a viure-hi, algunes autoritats comarcals i representants de la societat civil. És un acte obert, en el qual la Fundació "convida tothom a venir".
 
Arxivat a