La proposta de jocs al carrer durant l'estiu incorpora Puig-reig

Cada tarda dels dies laborables de juny, juliol i setembre, de 6 a 8, hi haurà jocs i activitats en algun municipi

Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:35h
A tots els sis municipis en què hi ha jocs al carrer el programa és obert i gratuït.
A tots els sis municipis en què hi ha jocs al carrer el programa és obert i gratuït. | Cedida
Comencen les vacances escolars i, al mateix temps s’inicia, un any més "A les tardes, juga al carrer" i "Vine a jugar al Servei Socioeducatiu del Berguedà (SSIB) d'estiu". L’objectiu és oferir un espai de joc lliure al carrer per als nens i nenes del Berguedà.

Ambdues iniciatives busquen que els carrers i places siguin un punt de trobada actiu per als infants, utilitzant el joc com a facilitador de les relacions i cohesió entre els infants. Es vol recuperar el carrer com a espai de joc natural. Continuant amb l'ampliació de municipis dels darrers anys, aquest estiu s'incorpora al programa Puig-reig, als 5 municipis que ja oferien activitats. Cada tarda dels dies laborables de juny, juliol i setembre, hi haurà jocs en algun municipi del Berguedà, de 6 a 8 de la tarda.
 
Activitats a Berga i Gironella
 
A Berga, hi haurà activitats durant l'última setmana de juny, les tardes de juliol i les de setembre abans no comenci l'escola. Es continua amb el format de repartir les activitats en diferents barris de la ciutat: els dilluns al Passeig de la Indústria, els dimecres a Santa Eulàlia i els divendres a la plaça de la Font del Ros.
 
Gironella acull per tercer any el projecte. Acollirà activitats les tardes de juny, juliol i setemebre, a la Plaça de l'Estació.
 
El programa es pot realitzar gràcies a l'Ajuntament de Berga i l'Ajuntament de Gironella, l'Oficina d'inclusió del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona. Les activitats a Berga i Gironella van a càrrec de Rural Salut i es compta amb la col·laboració d'entitats i serveis dels dos municipis.
 
Jocs a Avià, Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà
 
Per altra banda, el programa també es portarà a terme les 3 primeres setmanes de juliol a Avià, Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà, gràcies al Servei Socioeducatiu del Berguedà (SSIB). El SSIB és un recurs que impulsa el Consell Comarcal del Berguedà amb el suport dels ajuntaments d'Avià, Bagà, Gironella, Guardiola de Berguedà i Puig-reig i que ofereix activitat lúdica i educativa durant tot el curs escolar.
 
A Avià es podrà jugar al carrer els dimecres de juliol al parc del Tossal. A Guardiola de Berguedà, es faran les activitats al Carrer de l'Estació tots els dimarts de juliol. A Bagà, les activitats es portaran a terme tots els dijous de juliol al Parc de la Vila. Enguany, s'hi afegeix Puig-reig on, cada tarda dels dilluns, hi haurà jocs a a la zona del costat de la piscina. En cas de pluja s'habilitarà un espai tancat.
 
A tots els municipis el programa és obert i gratuït de 6 a 8 de la tarda.