"Hem d'aconseguir espais que lliguin la tradició amb l'actualitat", incideix Altarriba, que argumenta que aquest desencantament es dona pel fet que "les fires han perdut la seva essència de ser un aparador de les novetats del sector i una via per mostrar-se al públic", pel fet que tot això ara es pot aconseguir "amb un sol clic i de forma immediata".
Per aquest motiu, el consistori es troba en un "moment de reflexió per decidir com encarem les fires a partir d'ara", tenint en compte el testimoni de diferents actors implicats com agents comercials, empresaris i botiguers. "Hem de replantejar el calendari de fires amb la realitat que vivim", emfatitza Altarriba.
[noticia]27150[/noticia]
Donar més entitat a les fires
La primera acció que s'ha implementat enguany, tant per la Fira de Maig com per la de Santa Tecla ha estat la de "donar més entitat a les fires per si mateixes". Aquesta no és un objectiu complert, sinó en desenvolupament, amb la finalitat "que la gent tingui voluntat de venir". I és que, segons la regidora, una de les problemàtiques principals dels últims anys és que els potencials expositors, tant aquells que han estat sempre presents com els que podrien arribar nous, ja no tenen tant interès a estar presents. "Les xifres encara són bones, però hem d'aconseguir que hi hagi més necessitat de venir", referma.En definitiva, tècnics i regidors de les àrees implicades treballen per "reformular comercialment cada fira perquè siguin més atractives", afavorint no només la presència d'expositors sinó també de visitants. En aquest sentit, Altarriba detalla que per la present Fira de Santa Tecla s'ha apostat per "influir en la imatge general de la mostra", assegurant que la distribució i fil conductor del certamen es veurà "més endreçat".
Així mateix, i més centrats en la diversificació de l'oferta adherida a les fires, tant pel maig com ara s'ha tirat endavant un espectacle de gran format el vespre de dissabte, que ajudi a reforçar justament la imatge plural de les fires de la capital.