El donatiu es va materialitzar públicament aquest passat divendres 26 de març amb la presència de Joaquim Macià, director d’Institucions de CaixaBank i Josep Maria Serarols, president de l’ACEB. Aquesta és la cinquena col·laboració entre les dues entitats.
En aquesta ocasió, l’ACEB ha proposat un programa de webinars d’una durada d’entre una i dues hores sobre temàtiques de l’àmbit social i de l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient: Feina, malalties mentals i persones amb diversitat funcional; Immigració i treball, èxit per a tothom; L’atur de llarga durada; Treball, l’oportunitat per als joves; i Empresa, sostenibilitat i medi ambient.
L’objectiu d’aquestes sessions és crear un espai de coneixement, debat i reflexió cap a la transformació social i a la vegada, donar visibilitat a una realitat social, agreujada darrerament per la situació sanitària i econòmica ocasionada per la pandèmia de la Covid-19. Una acció que va paral·lela a la Visió de l’ACEB per al desenvolupament econòmic de la comarca, que pretén impulsar el Berguedà en tots els àmbits, i també apel·lant al compromís i la responsabilitat social del teixit empresarial de la comarca. El públic objectiu de les sessions online són empresaris, empresàries i professionals autònoms del Berguedà, però també de comarques veïnes. Així mateix, les sessions són obertes, en general, a aquelles persones i entitats que tinguin interès en cada una de les temàtiques que tracten. L’objectiu és arribar a les 100 persones participants en aquestes sessions.
Per a un major impacte i poder arribar al major nombre d’empreses i autònoms de la comarca, l’ACEB pivotarà un treball conjunt entre les diferents entitats empresarials i econòmiques del territori. Per això, en el desenvolupament de les sessions en streaming es comptarà amb la difusió, promoció, participació i suport de l’Associació d’Agroturisme del Berguedà, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, l’Associació de Propietaris de Parcel·les del Polígon Industrial La Valldan de Berga i la Federació del Comerç Berguedà.
Donatiu d’ordinadors a Càritas Parroquial Berga
Paral·lelament, l’ACEB ha materialitzat aquest divendres el contracte de lloguer a CaixaBank de 14 ordinadors nous per a l’aula de formació de l’ACEB per poder oferir un millor servei als alumnes que participen als programes de la patronal berguedana. A més a més, per tancar el cercle i fer palesa a la responsabilitat social de l’ACEB, els ordinadors que fins ara s’utilitzaven, també 14, s’han donat a Càritas Parroquial Berga. Tal i com ha explicat la presidenta de l’entitat social, Glòria Simon, aquests ordinadors es destinaran a famílies amb infants amb manca de recursos amb l’objectiu que puguin disposar d’eines que necessiten per a la seva escolarització. A més a més, Simon ha explicat que també es faran servir per al programa de reforç escolar, que a hores d’ara es realitza de manera virtual degut a la situació de pandèmia. La presidenta de Càritas Berga ha recordat que hi ha moltes famílies que no disposen de recursos digitals.
Josep Maria Serarols, president de l’ACEB, ha felicitat a Càritas la feina que realitza en l’àmbit social a la ciutat i ha encoratjat a d’altres entitats i també a particulars a cedir ordinadors que ja no utilitzin a col·lectius com Càritas, amb l’objectiu de continuar reduint aquesta escletxa tecnològica existent en la societat més propera.

Glòria Simon, presidenta de Càritas Berga i Josep Maria Serarols, president de l’ACEB Foto: ACEB