Una vuitantena d'alumnes tornen a casa a l'alt Berguedà pel risc de nevada

En el cas dels alumnes de l'escola primària, s'ha optat directament per no traslladar els nens i nenes als centres

Redacció
07 de febrer del 2023
Actualitzat a les 10:59h
Imatge d'arxiu de gel a la carretera B-400, a Gósol.
Imatge d'arxiu de gel a la carretera B-400, a Gósol. | Consell Comarcal del Berguedà
El servei de transport escolar comarcal ha retornat a casa seva, abans de l’hora prevista, a 82 alumnes d’educació secundària de l’alt Berguedà per la previsió de més nevades en aquesta zona del Berguedà aquest dimarts, a on a primera hora ja ha nevat. La mesura s’ha pres per evitar riscos davant d’una possible complicació de l’estat de la xarxa viària en cas de noves nevades al llarg del matí i amb l’objectiu de garantir la seguretat dels usuaris.

En concret, s’ha avançat el retorn a casa seva dels alumnes de l’institut l’Alt Berguedà, ubicat a Bagà, cap a Terradelles, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Castellar de n’Hug, Sant Julià de Cerdanyola, Gósol, Saldes i Vallcebre.

Pel que fa a educació primària, s’han anul·lat dues rutes: la que havia de transportar alumnes de Castellar de n’Hug a l’escola de La Pobla de Lillet, i la de Saldes fins a Vallcebre, amb un total de 12 estudiants afectats. En aquest cas, ja no s’ha prestat el servei d’anada sinó que s’ha suspès perquè a primera hora del matí nevava i, per tant, s’ha optat per primar la seguretat dels usuaris del servei.

D’altra banda, i malgrat que a primera hora ha nevat i en alguns punts de l’alt Berguedà la neu ha començat a quallar, el servei de recollida de deixalles s’ha pogut dur a terme sense incidències.