Aquest dissabte fa 25 anys que Josep Oliu és president del Banc Sabadell. En aquest quart de segle el dirigent de l'entitat les ha vist de tots colors, amb una crisi financera i una revolució pel mig. Ara, consolidat com la quarta entitat bancària de l'Estat, afronta un altre període d'incertesa: l'OPA hostil llançada pel BBVA per prendre el control. En una entrevista al Diari de SabadellOliu assegura que, en aquests moments de tensió, té molt present el llegat que li va encomanar el seu predecessor, Joan Corominas: "Lluita sempre perquè el Banc sigui independent".
En l'entrevista amb el diari sabadellenc, Oliu ha fet balanç dels 25 anys al capdavant del Banc Sabadell. Ha estat una etapa de canvis. Hi va arribar el 21 de desembre del 1999, el 2001 el va fer sortir a borsa, amb la missió, també de Corominas, que l'entitat pogués créixer fora de Barcelona i els voltants, i el 2003 va comprar el Banc Atlàntic: "Va ser la primera gran operació corporativa d’una llista llarga que va venir després, i la que ens va consolidar com a quart grup bancari espanyol", assegura el president sabadellenc.
Tot i això, pel president de l'entitat sabadellenca al banc encara li queda camp per córrer. Oliu ennumera com a reptes un model relacional que ponderi els serveis tecnològics amb una bona atenció presencial, més millores tecnològiques o la consolidació del lideratge en empreses. "Som a mig camí. El projecte del Banc no s'acaba mai", assegura, amb l'objectiu de mantenir la direcció a Sabadell, on és un dels pals de paller de l'ecosistema empresarial.
L'opa del BBVA al Banc Sabadell està en fase 2 després que Competència anunciés a finals de novembre que obria una segona fase d'anàlisi de l'operació pels possibles riscos en la competència i l’accés al crèdit de les pimes. També està pendent el veredicte de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El setembre, el BBVA ja va rebre llum verda per l’operació del Banc Central Europeu i, també a finals de novembre, l'aval de la Comissió Europea És un moment decisiu per l'operació, que s'ha convertit en un pols entre les dues entitats bancàries.