​L'alcalde d'Olot, sobre la pista de gel: «És una assignació d'aigua que frega el ridícul»

Pep Berga ha tornat a defensar la instal·lació olotina després que Girona hagi decidit fer marxa enrere

Pep Berga, en una imatge d'arxiu
Pep Berga, en una imatge d'arxiu | Martí Albesa.
Nació
14 de desembre del 2023
Actualitzat el 15 de desembre a les 14:18h
L'Ajuntament d'Olot ja ha instal·lat la pista de gel a la plaça major d'Olot. Pocs dies abans de la seva obertura el pròxim dilluns 18, la polèmica sobre la instal·lació es manté viva. I és que aquesta setmana, Girona ha anunciat que farà marxa enrere i no instal·larà la pista de gel.

Preguntat per aquesta qüestió aquest dijous al matí, l'alcalde d'Olot ha assegurat que la capital de la Garrotxa no serà el cas de la capital gironina i que l'Ajuntament no farà marxa enrere. "Continuem endavant. Ens sembla que és una pista que aporta molt al centre comercial durant Nadal", ha dit Berga.

L'alcalde ha defensat contundentment la pista de gel i no ha deixat marge a la polèmica. La pista de gel d'Olot consumirà 34 metres cúbics d'aigua i 24 d'aquests seran d'aigua regenerada, és a dir que surt de la depuradora i tornarà a la depuradora. Berga considera que el consum de la instal·lació és molt baix, i més si es compara amb altres consums que té la ciutat. "Necessita una assignació d'aigua que frega el ridícul. A l'estiu, per omplir la piscina municipal necessitem 10.000 metres cúbics i, en canvi, això no es qüestiona". Berga també ha explicat que avui dia, amb autorització de l'ACA, la ciutat pot utilitzar cada dia 80 metres cúbics d'aigua regenerada per a ús municipal, és a dir per a regar plantes o netejar carrers.
 
 

La pista de gel aquest dijous en plena instal·lació. Foto: Nació


Sobre el cas de Girona, Berga ha dit que, a diferència d'Olot, la pista gironina no anava encaminada a dinamitzar el centre comercial de la ciutat i que la instal·lació tenia unes dimensions molt més grans que les de la pista olotina. La instal·lació de Girona s'havia d'ubicar al Palau de Fires, un recinte allunyat del centre de la ciutat, i tenia una funció més lúdica que dinamitzadora.
 

Una polèmica que serà "una annècdota"

A Olot, les últimes setmanes han aparegut diferents crítiques per part del grup municipal de la CUP i ciutadans a les xarxes socials sobre la instal·lació de la pista de gel enmig del context de sequera. El conseller d'Acció Climàtica també va criticar els Ajuntaments que havien decidit instal·lar pistes, ja que no creia que fos pedagògic. Sobre això, Berga ha dit el següent: "No és una qüestió d'una imatge. Les imatges les has de transformar en realitats. Entenc que pot ser un tema ideològic, però parlem d'una pista de gel en comparació al consum de les piscines".

Per altra banda, el sector comercial olotí ha emès aquesta setmana un comunicat defensant la instal·lació. Per tot plegat, Berga ha volgut tancar el debat aquest dijous al matí assegurant que considera la polèmica "una anècdota" i recordant, però, que la situació de sequera és greu i que si no millora la Generalitat després sí que haurà de dur a terme més mesures prohibitives, entre les quals, de moment, no hi ha les pistes de gel.

 
Arxivat a