​Quatre escoles de la Garrotxa abandonen el Consell Comarcal i gestionaran directament el servei de menjador

Després de certa polèmica, l'ens garrotxí ha deixat que tots els centres escollissin l'opció que els hi semblés millor

El Consell Comarcal portarà la gestió del menjador de 17 centres educatius de la comarca el curs que ve
El Consell Comarcal portarà la gestió del menjador de 17 centres educatius de la comarca el curs que ve | ACN
19 de desembre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 19:42h

Quatre centres escolars de la Garrotxa gestionaran pel seu propi peu el servei de menjador el pròxim curs 2024-2025. Així ho han comunicat al Consell Comarcal, qui va deixar la porta oberta a totes les escoles per escollir quin model volien seguir de cara al pròxim curs després que diferents Associacions de Famílies es queixessin de la gestió que oferia l'ens garrotxí.

El passat 29 de novembre va ser la data límit per comunicar quina gestió volia cada centre i finalment quatre escoles han decidit que el Consell deixi de gestionar el servei. Són l'Escola Malagrida i Pla de Dalt d'Olot, La Bòbila de les Preses i l'escola Lluís Castells de Riudaura. Totes elles s'afegeixen als centres que fins ara ja gestionaven directament el servei de menjador: l'escola Sant Cristòfor de les Planes, el Verntallat de la Vall d'en Bas i el Bisaroques d'Olot. Per contra, l'IES Salvador Vilarrasa de Besalú ha fet el pas al revés: ha demanat que el Consell en recuperi la gestió. D'aquesta manera, el curs 2024-2025 l'ens garrotxí s'ocuparà de la gestió del menjador escolar de 17 centres dels 24 que hi ha.

Els set centres que no estaran en mans del Consell, hauran de gestionar directament el servei o bé posar-se d'acord amb el Departament d'Educació per trobar una fórmula. Per la seva banda, es preveu que el primer trimestre del 2024, el Consell Comarcal de la Garrotxa llanci la licitació del servei de menjador per al curs següent amb les escoles que s'han adherit.

La consellera comarcal d'Educació, Rosa Maria González, ha recordat que s'han reunit amb escoles i famílies per explicar la situació i les condicions que oferia el Consell Comarcal: "S'ha fet diferents reunions amb Ajuntaments, direccions dels centres i associacions de famílies per exposar clarament quins eren els pros i contres de seguir al Consell Comarcal o deixar-ho estar". A més González també ha explicat que el Consell es tornarà a reunir amb els centres per consensuar quins requisits ha de tenir la licitació del servei que oferirà l'ens garrotxí.
 

El 2024 la Garrotxa passarà de tres a set centres escolars amb gestió directe del servei de menjador.  Foto: Arxiu ND

La CUP, l'únic grup crític

La qüestió es va aprovar el passat dijous al ple del Consell Comarcal amb els vots a favor de l'equip de govern (Junts, ERC i Estimem les Planes) i del PSC. Els socialistes van reivindicar que el servei de menjador que oferís el Consell l'any que ve comptés amb productes de proximitat i van enviar aquest missatge a les escoles que han escollit anar per lliure: "Respectem l'autonomia dels centres, però demanem aquells que volen portar la gestió directa que s'ho prenguin seriosament perquè és una activitat molt important i educativa. És important que es porti molt bé. És una gestió complexa amb una sèrie de normatives", va dir el portaveu socialista, Josep Guix.

Per la seva banda, ERC va fer valdre que la qüestió s'hagués tirat endavant respectant "l'autonomia dels centres" i la CUP va ser l'únic partit que hi va votar en contra: "Lamentem que no s'hagi promogut i acompanyat la gestió directa de les escoles i que ara se les deixi en mans d'un ens allunyat com és la Generalitat sense saber quines seran les condicions", va dir Violeta Albero, portaveu cupaire.

Arxivat a