Josep Lluís Armenter serà el nou director de l'ACA

Després del fitxatge de Concha Zorrilla per pilotar les polítiques d'aigua, el Govern incorpora el coordinador del pla de sequera d'Aigües de Barcelona per dirigir l'agència pública

Josep Lluís Armenter, nou director de l'ACA
Josep Lluís Armenter, nou director de l'ACA | Cedida a l'ACN
Redacció
20 de setembre de 2024, 14:20
Actualitzat: 14:47h

Josep Lluís Armenter serà el nou director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), segons ha pogut saber l'ACN i ha pogut confirmar Nació. El seu nomenament es produirà en el proper consell d'administració de l'agència, encara pendent de convocar. De perfil tècnic, ha estat fins ara coordinador de les actuacions del pla de sequera d'Aigües de Barcelona, l'empresa públicoprivada d'Agbar i l'AMB per gestionar el cicle de l'aigua a l'àrea metropolitana.

Armenter va néixer el 1962 i té una llarga experiència en el sector de l'aigua. És enginyer industrial especialitzat en tècniques energètiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i té una diplomatura en Hidrologia Subterrània, així com un Programa de Desenvolupament Directiu d'IESE.

Substituirà en el càrrec l'ambientòleg Samuel Reyes, que ha estat el director de l'ACA en el moment més dur de la sequera. El Govern ha reorganitzat aquest àmbit ja que ha creat un nou càrrec: la direcció general de Transició Hídrica, que coordina les polítiques d'aigua i que queda tant per sobre de l'ACA i Aigües Ter Llobregat (ATL) -que, a priori, mantindrà David Vila com a director-.

Tal com passa amb Armenter, la nova directora general -Concha Zorrilla- prové del conglomerat empresarial d'Agbar, ja que era consultora a Veolia, la multinacional que té el 100% de les accions de la principal empresa privada que opera en el sector de l'aigua a Catalunya.

Les polítiques hídriques són una de les prioritats de la macronconselleria que lidera Sílvia Paneque. De fet, el primer acord de govern va ser aprovar un pla per accelerar algunes de les infraestructures hídriques i incorporar-ne de noves, com una quarta dessaladora a la Costa Brava nord. L'objectiu és intentar deslligar al màxim l'abastament del cicle pluviomètric, en un context on el canvi climàtic pot arribar a provocar-ne una reducció de fins al 15-20%.