Els hotels de Barcelona també volen una dessaladora per omplir les piscines

El Gremi d'hotelers i l'Ajuntament de Barcelona treballen conjuntament per destinar als equipaments públics l'excedent d'aigua produïda pel sistema de dessalinització que es preveu instal·lar vora al mar

Un hotel amb piscina a tocar de la platja de la Barceloneta
Un hotel amb piscina a tocar de la platja de la Barceloneta | Pau Ollé
Nació
19 de març del 2024
Actualitzat a les 19:53h
Lasequera que viu el país obliga el sector turístic a reduir el consum d'aigua. Però els hotels no volen perdre un dels seus màxims atractius en temporada d'estiu: les piscines. És per això que els empresaris hotelers de laCosta Brava van comprar una dessaladora mòbil setmanes enrere per garantir que els seus clients puguin remullar-se durant els mesos de més calor. I els de Barcelona no volen ser menys. 

El Gremi d'Hotels de Barcelona estudia utilitzar una dessaladora per omplir les piscines dels seus establiments. Són gairebé 460 hotels a la ciutat, amb gairebé 180 piscines disponibles que, seguint els plans de sequera, tenen prohibit omplir. L'última flexibilització de les restriccions per part del Govern permet ara que el sector turístic pugui utilitzar les dessaladores per a les seves necessitats, entre les quals omplir les piscines, i els hotelers barcelonins no volen desaprofitar-ho. 

Segons ha avançat El País, l'Ajuntament està al cas de la iniciativa i treballa conjuntament amb el Gremi per buscar la ubicació ideal a la dessaladora. Segons ha explicat el director general del gremi, Manel Casals, al rotatiu l'opció que està més avançada és la de llogar una dessaladora i instal·lar-la "prop del mar", tot i que no tenen la ubicació decidida. L'única cosa que tenen clar és que no hi haurà màquines al costat dels hotels de la ciutat i que el cost el cobrirà el Gremi i/o els hotels que l'utilitzin.

D'altra banda, els hotelers estan avaluant la capacitat que necessiten "per no quedar-se curts" i admeten anar "a contrarellotge". Treballen amb una forquilla d'entre 300 i mil metres cúbics d'aigua diaris i descarten utilitzar l'aigua sobrant d'empreses que ja fan ús de dessaladores en la seva activitat habitual. En cas que tinguessin excedent d'aigua dessalada, aquesta serà cedida a l'Ajuntament perquè la pugui destinar als equipaments públics de la ciutat.
 

Els càmpings portaran el decret de sequera al TSJC

La Federació Catalana de Càmpings ha decidit que portarà el decret de sequera al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la prohibició d'omplir les piscines. L'organització considera que el sector es troba en un "greuge comparatiu" respecte instal·lacions com els equipaments esportius, els hospitals o les residències i lamenta que la normativa del Govern no diferenciï entre piscines vinculades a activitat econòmica o particulars d'ús domèstic.

Per tot plegat, també ha demanat per carta una reunió urgent amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, i defensa que amb l'augment de les temperatures les piscines han esdevingut un "servei bàsic". En l'escrit, la federació recorda que representa el 70% dels càmpings catalans.

Arxivat a