Territori no vol tirar la tovallola amb la reintroducció del linx. En aquest sentit, el secretari de Transició Ecològica, Jordi Sargatal, espera convèncer els crítics amb la reintroducció del linx a Catalunya per demostrar-los que és un mètode útil per fer front a la sobrepoblació de conills que afecta, sobretot, les comarques de Ponent.
El Departament d'Agricultura i Revolta Pagesa van acordar la renúncia a reintroduir el felí fa tot just dos mesos, però l'alt càrrec de la conselleria liderada per Sílvia Paneque creu que aquest acord es pot "revertir". Un dels motius del sector agrari per oposar-se a la proposta, ha explicat, és la preocupació que l'animal pugui perjudicar les activitats agràries, fet que ja ha avançat que "que no seria així".
Jordi Sargatal ha afirmat des de l'estany d'Ivars d'Urgell, just quan es compleixen 20 anys del seu reompliment, que la reintroducció del felí és compatible amb l'activitat agrària i una peça molt important per aconseguir reduir la sobrepoblació de conills. "Crec que podrem convèncer les persones que van dir que no es podria fer", ha afirmat.
Segons el secretari de Transició Ecològica, la reintroducció del linx retornaria l'equilibri a la natura i contribuiria a reduir el nombre d'exemplars de conills. "Que hi hagi plagues de conills i senglars no és natural, és una anomalia provocada pels humans, i els mateixos humans hem de refer la natura i que es tornin a posar en marxa les cadenes tròfiques perquè les plagues es redueixin manera natural. La solució la té la natura", ha afirmat.